Αθλητισμός

ΑΕΚ Ολυμπιακός: Πρόβα για τον τελικό του Κυπέλλου

ΑΕΚ Ολυμπιακός: Πρόβα για τον τελικό του Κυπέλλου
ΑΕΚ Ολυμπιακός: Την Τετάρτη (24 Ιουνίου) μάθαμε το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2019 - 2020.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στην 8η μεταξύ τους συνάντηση σε τελικό, στην ιστορία του θεσμού, καθώς την Τετάρτη (24 Ιουνίου) όπως μάθαμε, αυτές οι δύο ομάδες είναι το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2019 – 2020.

Σύμφωνα με το kingbet.net, αμφότερες πέτυχαν σπουδαίες ανατροπές στα ημιτελικά. Η ΑΕΚ, με γκολ του Λιβάγια στο 90+6’ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση κόντρα στον Αρη (2-1). Ο ίδιος στο 102’ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Αυτή θα είναι η 5η συνεχόμενη παρουσία της ΑΕΚ σε τελικό του Κυπέλλου.

Πότε και πού θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός;

Στο ματς του Φαλήρου, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του 3-2 στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ, κάνοντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Μασούρας (65’) και Καμαρά (85’) ήταν οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων« που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου, μετά το 2016.

Όλοι περιμένουν την απόφαση της ΕΠΟ για την ημερομηνία του τελικού, με τις 25 Ιουλίου να φαντάζει ως η πιθανότερη, κάτι όμως που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. Αναφορικά με το γήπεδο που θα διεξαχθεί, φαβορί είναι το ΟΑΚΑ, όπως άλλωστε συνέβη και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός

Για ακόμη έναν τελικό, το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ο Ολυμπιακός. Τόσο στον τελευταίο μεταξύ τους, το 2016, όσο και στον συναρπαστικό τελικό του 2009 (3-3 κ.δ., 4-4 παράταση, 15-14 πέναλτι) οι ερυθρόλευκοι είχαν ξεκινήσει ως μεγάλο φαβορί. Η απόδοσή τους «κυμαίνεται» στα όρια του διπλασιασμού στη Novibet.

Η νίκη της ΑΕΚ, όπως δημοσιεύεται στο kingbet.net, προσφέρεται ως αουτσάιντερ, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Πέρυσι και πρόπερσι ήταν οριακά το φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ, ωστόσο και τις δύο φορές δεν επιβεβαιώθηκε. Το 2017 πάλι δεν τα κατάφερε κόντρα στους Θεσσαλονικείς. Το 2016 ήταν αρκετά αουτσάιντερ κόντρα στον Ολυμπιακό (7.00) και είχε κερδίσει στην κανονική διάρκεια. Αυτή τη φορά, ο τυπικά άσος των κιτρινόμαυρων δεν ξεπερνάει τον τετραπλασιασμό. Η ισοπαλία βρίσκεται, επίσης, στο παιχνίδι, κοντά στις 3.5 μονάδες.

Να σημειωθεί πως την τελευταία 8ετία έχουμε παρακολουθήσει αρκετά θεαματικούς τελικούς. Με εξαίρεση των δύο πιο πρόσφατων, οι προηγούμενες αναμετρήσεις έληξαν με εκατέρωθεν σκοράρισμα επιβεβαιώνοντας το G/G.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments