Οικονομία

Χατζηδάκης αυθαίρετα: Δόθηκε παράταση της προθεσμίας έως 30 Σεπτεμβρίου

Χατζηδάκης αυθαίρετα: Δόθηκε παράταση της προθεσμίας έως 30 Σεπτεμβρίου
Χατζηδάκης αυθαίρετα: Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Χατζηδάκης αυθαίρετα: Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Η παράταση που ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, αποτελεί λύση «ανάσα» για όλους τους ιδιοκτήτες που είτε αμέλησαν είτε δεν πρόλαβαν να τακτοποιήσουν το περασμένο διάστημα λόγω του κορωνοϊού.

Η παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων είναι λοιπόν, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή (28 Ιουνίου) στη «Real News». Όπως επισημαίνει, η παράταση δίνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και καλεί τους ιδιοκτήτες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους.

Συνεχίζεται κανονικά η κατεδάφιση αυθαιρέτων όπου απαιτείται

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κος Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι η κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών, για τις οποίες έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, θα προχωρήσει. «Όχι μόνο στη Μάνδρα, αλλά και στο Μάτι στο οποίο θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και άλλες 340 αυθαίρετες κατασκευές (πχ μάντρες), σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που παρουσιάσαμε. Τάξη όμως θα μπει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατεδάφιση συνολικά 1.108 αυθαιρέτων τους επόμενους μήνες», αναφέρει.

«Από εδώ από τη Μάνδρα, από τον τόπο της τραγωδίας, στέλνουμε το μήνυμα ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέχεται την αυθαιρεσία», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ελλάδας. «Προχωρούμε στην κατεδάφιση αρκετών αυθαιρέτων, για όσα έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Τάξη θα μπει και στο Μάτι, στον άλλο τόπο της τραγωδίας», ανέφερε χαρακτηριστικά όταν πριν από λίγες ημέρες ο Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε, στο Σκυλόρεμα Μάνδρας, δίνοντας το παρών στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, από κλιμάκια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τι δήλωσε για τη ΔΕΗ;

Σε ερώτηση για τη ΔΕΗ, ο υπουργός αναφέρει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ότι η εταιρεία έχει οριακά επιστρέψει στην κερδοφορία, αλλά η προσπάθεια εξυγίανσής της πρέπει να συνεχιστεί. «Για αυτό, προσθέτει, βρίσκεται εν εξελίξει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με στόχο τη μείωση του προσωπικού της εταιρείας από τις 16.000 σήμερα, στις 11.500 περίπου, που θα οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό του μισθολογικού κόστους, χωρίς να επηρεαστούν οι φορολογούμενοι ή τα ασφαλιστικά ταμεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments