Πολιτική

Απόστολος Γκλέτσος: Eίμαι απλός κωπηλάτης στον ΣΥΡΙΖΑ

Απόστολος Γκλέτσος: Eίμαι απλός κωπηλάτης στον ΣΥΡΙΖΑ
Απόστολος Γκλέτσος: Ο Έλληνας ηθοποιός και πολιτικός υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που άλλαξε την ιστορία της μεταπολίτευσης.

Ο Απόστολος Γκλέτσος σχολίασε σε πρόσφατες δηλώσεις του την κατάσταση που επικρατεί στα πολιτικά δρώμενα, ενώ οριοθέτησε και τη σχέση που έχει ο ίδιος με την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Απλός κωπηλάτης στον ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να διεκδικώ θέση τώρα ή στο μέλλον». Αυτό δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που άλλαξε την ιστορία της μεταπολίτευσης, ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ είπε ότι «θα τα κάνουν όλα ρημαδιό» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τα αλλάξει όλα.

Τι είχε δηλώσει στο παρελθόν για Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη;

Πάντως, και στο πρόσφατο παρελθόν είχε σχολιάσει αναλόγως την τωρινή ελληνική κυβέρνηση όταν μίλησε για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών πριν από έναν χρόνο περίπου, δίνοντας τα συγχαρητήρια του στον νέο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «θα λέμε «ναι σε όλα» a priori σε ό,τι έργο είναι να γίνει. Θα είμαστε παρόντες νομικά και τεχνοκρατικά κυρίως κατά την παράδοση».

«Δεν θέλουμε ούτε καρέκλα, ούτε καρεκλίτσα» συμπλήρωσε ο Απόστολος Γκλέτσος. Και τότε ο Απόστολος Γκλέτσος παρακάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς «αφού πληρώσαμε την απειρία Τσίπρα, να δοθούν επιλογές στον λαό. Όμως, δεν είναι επιλογή ο Μητσοτάκης. Είναι η Ελλάδα στα βράχια».

Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική;

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1990 σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Οι τρεις Χάριτες». Τη σεζόν 1991 – 1992 συμμετείχε στη δραματική σειρά «Φάκελλος Αμαζών» ενώ ακολούθησε η σειρά «Ανατολικός Άνεμος» την επόμενη σεζόν.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό το 1997. Την περίοδο εκείνη επιλέχτηκε από τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη για να πρωταγωνιστήσει στην δραματική σειρά «Ψίθυροι καρδιάς» μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους. Στη σειρά αυτή ερμήνευσε τον ρόλο του νεαρού αρχιτέκτονα Αντώνη Μαυράκη που ερωτεύεται τη νεαρή τσιγγάνα Ερατώ. Η τηλεοπτική του καριέρα συνεχίστηκε αλλά από το 2002 μέχρι το 2010 ανέλαβε χρέη δημοτικού συμβούλου ξεκινώντας την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε δήμαρχος του Δήμου Στυλίδας. Στις 8 Δεκεμβρίου 2014 ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Τελεία με το οποίο στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 έλαβε ποσοστό 1,8% σε πανελλαδικό επίπεδο. Ακόμη την ίδια χρόνια επανεκλέχθηκε δήμαρχος του Δήμου Στυλίδας για μία ακόμη τετραετία. Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, ήταν Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ήρθε δεύτερος σε ψήφους. Από το 2019 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments