Οικονομία

Συντάξεις Ιουλίου 2020: Αυτοί οι συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα

Συντάξεις Ιουλίου 2020: Αυτοί οι συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα
Συντάξεις Ιουλίου 2020: Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ καταβάλλουν σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, τις συντάξεις στους δικαιούχους.

Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, καταβάλλονται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του Δημοσίου, του ΝΑΤ, του ΕΤΑΤ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ καθώς και της ΔΕΗ, οι συντάξεις. Επίσης, σήμερα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι συντάξεις των υπολοίπων ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).  Αύριο, Τρίτη 30 Ιουνίου, ακολουθεί η καταβολή των συντάξεων των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων από τον ΟΠΕΚΑ.

Αν και η καταβολή των συντάξεων έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, υπενθυμίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), αποφάσισε πως για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων αλλά και για την αποφυγή του συνωστισμού σε τράπεζες και ΑΤΜ, θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα καταβολής των συντάξεων του Ιουλίου 2020 και γι’ αυτό τον λόγο υπήρξε αυτή η τμηματική πίστωση στους λογαριασμούς των συνταξιούχων.

Νωρίτερα τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων:

Τα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν τελικώς στις 9 Ιουλίου 2020, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι 250.000 συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά οκτώ μηνών στις 9 Ιουλίου, αντί για τον Οκτώβριο, όπως ήταν προγραμματισμένο. Υπενθυμίζεται ότι αυξημένες επικουρικές συντάξεις καταβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου. Οι αυξημένες κύριες συντάξεις αναμένεται να καταβληθούν τον Σεπτέμβριο, ενώ σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις θα είναι για 12 μήνες, αλλά θα πρέπει να προηγηθεί η σχετική απόφαση από το ΣτΕ σχετικά με το πότε και πώς θα γίνει η πληρωμή τους.

Από 2 Ιουνίου οι επικουρικές συντάξεις επανήλθαν στο αρχικό τους ύψος, χωρίς τις περικοπές που είχε επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου, για περίπου 240.000 συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η αύξηση των επικουρικών συντάξεων μεσοσταθμικά είναι 99,5 ευρώ μικτά και 75 ευρώ καθαρά. Οι επίμαχες αυξήσεις αφορούν όσους συνταξιούχους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ, με αποτέλεσμα να υποστούν μειώσεις στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τον Οκτώβριο του 2019 ωστόσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ζητώντας από το κράτος την επαναφορά των συντάξεων στα πρότερα επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments