Ελλάδα

Το μοναδικό σκίτσο του ΚΥΡ για την ανεργία και τον μεγάλο περίπατο

Το μοναδικό σκίτσο του ΚΥΡ για την ανεργία και τον μεγάλο περίπατο
Το σχόλιό του καυστικό και διδακτικό για εκείνους που πρέπει να ακούσουν και να δουν.

Αρκετά διχασμένοι εμφανίζονται οι Αθηναίοι αλλά και όσοι έχουν τις εργασίες τους στο κέντρο της Αθήνας, σχετικά με τον “μεγάλο περίπατο” που αποφάσισε να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή της πόλης. Το κόστος για τις ζαρντινιέρες και τα παγκάκια, αλλά και το μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικού οδικούς άξονες της πρωτεύουσας έχουν κάνει τους Αθηναίους και τους οδηγούς να αγανακτούν με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για την βιαστική και χωρίς σοβαρή μελέτη, απόφασή του να φτιάξει τον “μεγάλο περίπατο”. Οι εικόνες από το Σύνταγμα με του νέου τύπου παγκάκια που τοποθετήθηκαν έγιναν πρώτο θέμα συζήτησης και σχολιασμού στο διαδίκτυο με τους χρήστες του twitter να κάνουν χαμό από φωτογραφίες δικής τους έμπνευσης.

Το ένα θέμα είναι το παραπάνω που απασχολεί αυτές τις ημέρες, ενώ το άλλο και ακόμη πιο σοβαρό είναι το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας. Η περίπτωση του 9χρονου μικρού κοριτσιού στη Ρόδο που πριν από λίγες ημέρες λιποθύμησε μέσα σε έναν φούρνο, όταν πήγε με τη μητέρα του να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί, ανέδειξε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή και έχει να κάνει με τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι εδώ και εννιά μήνες , από τότε δηλαδή που έκλεισαν τα εποχικά ξενοδοχεία στα οποία εργάζονταν.

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι αποφάσεις των κυβερνήσεων σε Ευρώπη και άλλες χώρες ήρθαν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος προσπαθεί αυτές τις ημέρες να σώσει ό,τι σώζεται από τη φετινή χρονιά. Ο τουρισμός άλλωστε θεωρείται η “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας και αυτή την στιγμή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας του κορωνοϊού covid-19. Όπως προαναφέραμε χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν άνεργοι και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για την κυβέρνηση.

Το πολύ εύστοχο σκίτσο το ΚΥΡ είναι καυστικό και διδακτικό για όλους εκείνους που πρέπει να ακούσουν, να δουν και να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα της ανεργίας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι χωρίς εργασία και την ίδια στιγμή να προχωρά η Δημοτική Αρχή της μεγαλύτερης πόλης σε “έργα πολυτελείας” όπως χαρακτηρίζουν πολλοί τον “μεγάλο περίπατο” το κόστος του οποίου σε πρώτη φάση έχει φτάσει τα 2 εκατομμύρια ευρω!

Έτσι ο ΚΥΡ στο σκίτσο του έχει δυο φίλους που συζητούν λέγοντας ο ένας: “Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι. Κάτι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση” και η απάντηση από τον άλλο: “Σκέφτονται στον “μεγάλο περίπατο” να εγκαινιάσουν ειδική λωρίδα για τους ανέργους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments