Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: «Μπορεί να φτάσουν τις 100 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα»

Κορωνοϊός ΗΠΑ: «Μπορεί να φτάσουν τις 100 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα»
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Σε δραματικούς τόνους έρχεται η προειδοποίηση του επιδημιολόγου Άντονι Φάουτσι.

Σε απίστευτα νούμερα μελλοντικών κρουσμάτων αναφέρθηκε ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας ο κορυφαίος επιδημιολόγος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.  Ο ίδιος δήλωσε «πολύ ανήσυχος» για την έξαρση των κρουσμάτων του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήδη, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει φτάσει στις 40.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αριθμός που, όπως δήλωσε ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, «μιλά από μόνος του». «Πηγαίνουμε προς τη λάθος κατεύθυνση», ανέφερε ο Φάουτσι, προσθέτοντας ότι δεν θα τον εξέπληττε αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνονταν στα 100.000 την ημέρα, αν οι ΗΠΑ αποτύχουν να ελέγξουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ιδιαίτερα ανήσυχος δήλωσε ο γνωστός επιδημιολόγος για τις μεγάλες συναθροίσεις πολιτών που δεν φορούν προστατευτική μάσκα. Εξέφρασε όμως την ελπίδα του ότι τα εμβόλια και φάρμακα όπως το Remdesivir θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ασθένειας Covid-19.

Τι νέα υπάρχουν σε σχέση με τα άλλα φάρμακα

Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι «πράσινο φως» πήρε διεθνής έρευνα με αντικείμενο τα φάρμακα κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη και χλωροκίνη, με το ερώτημα αν μπορούν να προλάβουν την μόλυνση από τον κορωνοϊό. Η Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) έλαβε την απόφαση αυτή για τη συνέχιση της έρευνας COPCOV, αφού άλλη βρετανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν παρουσιάζει οφέλη ως θεραπεία σε ασθενείς που έχουν ήδη μολυνθεί από την COVID-19.

Η έρευνα COPCOV είχε ανασταλεί, όμως ο καθηγητής Νίκολας Γουάιτ, που είναι ένας από τους επικεφαλής της έρευνας αυτής, επισήμανε ότι δεν υπάρχει οριστικό αποτέλεσμα για τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης ως προληπτικό φάρμακο. «Η υδροξυχλωροκίνη ενδέχεται να μπορεί να προλαμβάνει μολύνσεις και αυτό πρέπει να ελεγχθεί», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του. «Το ερώτημα αν μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από την COVID-19 ή όχι εξακολουθεί να παραμένει σχετικό», πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τέλος του έτους, ενώ στην έρευνα θα συμμετάσχουν 40.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άλλοι εργαζόμενοι υψηλού κινδύνου από όλο τον κόσμο. Στην έρευνα αναμένεται να συμμετάσχουν 40.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άλλοι εργαζόμενοι υψηλού κινδύνου από όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται από το Mahidol Oxford Tropical Medicine Research Unit του πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Μπανγκόκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments