Κόσμος

Κορωνοϊός υδροξυχλωροκίνη: Ξεκινά και πάλι παγκόσμια έρευνα

Κορωνοϊός υδροξυχλωροκίνη: Ξεκινά και πάλι παγκόσμια έρευνα
Κορωνοϊός υδροξυχλωροκίνη: Ξεκινά εκ νέου διεθνής έρευνα για το αν τα φάρμακα κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη και χλωροκίνη μπορούν να προλάβουν την μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό.

«Πράσινο φως» πήρε διεθνής έρευνα με αντικείμενο τα φάρμακα κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη και χλωροκίνη και αν μπορούν να προλάβουν την μόλυνση από τον κορωνοϊό. Η Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) έλαβε την απόφαση αυτή για τη συνέχιση της έρευνας COPCOV, αφού άλλη βρετανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν παρουσιάζει οφέλη ως θεραπεία σε ασθενείς που έχουν ήδη μολυνθεί από την COVID-19.

Η έρευνα COPCOV είχε ανασταλεί, όμως ο καθηγητής Νίκολας Γουάιτ, που είναι ένας από τους επικεφαλής της έρευνας αυτής, επισήμανε ότι δεν υπάρχει οριστικό αποτέλεσμα για τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης ως προληπτικό φάρμακο.

«Η υδροξυχλωροκίνη ενδέχεται να μπορεί να προλαμβάνει μολύνσεις και αυτό πρέπει να ελεγχθεί», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του. «Το ερώτημα αν μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από την COVID-19 ή όχι εξακολουθεί να παραμένει σχετικό», πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τέλος του έτους, ενώ στην έρευνα θα συμμετάσχουν 40.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άλλοι εργαζόμενοι υψηλού κινδύνου από όλο τον κόσμο. Στην έρευνα αναμένεται να συμμετάσχουν 40.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άλλοι εργαζόμενοι υψηλού κινδύνου από όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται από το Mahidol Oxford Tropical Medicine Research Unit του πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Μπανγκόκ.

Τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος του έτους. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι η υδροξυχλωροκίνη μπορεί να αλλάξει τα πάντα στην επιδημία του κορωνοϊού, ενώ είχε προσθέσει ότι λαμβάνει και ο ίδιος το φάρμακο αυτό για προληπτικούς λόγους, ακόμη και αφού η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε ότι δεν είναι αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητά της. Η FDA ανακάλεσε αργότερα την άδεια έκτακτης ανάγκης που είχε δώσει στην υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, αφού οι δοκιμές που είχαν γίνει έδειξαν ότι δεν παρουσιάζει οφέλη ως θεραπεία.  Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, και παρά τις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας, δεν έχει ανακαλυφθεί φάρμακο, το οποίο να μειώνει σημαντικά το ποσοστό θνητότητας της Covid-19. Παρ’ όλα αυτά, οι αμερικανικές αρχές έχουν δώσει έγκριση στην κυκλοφορία του φαρμάκου Remdesivir, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments