Αθλητισμός

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: 2-1

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: 2-1
Ολυμπιακός - ΟΦΗ: Αν και έχασε πέναλτι ο πρωταθλητής, με δύο γκολ του Χασάν, «καθάρισε» την υπόθεση νίκη απέναντι στους πάντα επικίνδυνους Κρητικούς. Μήνυμα κατά του ρατσισμού από τον Αιγύπτιο επιθετικό, «μπουγέλα» για Μαρτίνς και Καρεμπέ.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός συνέχισε με άλλη μια νίκη αφού νίκησε και τον ΟΦΗ με 2-1 για την 5η αγωνιστική των play off της Super League 1. Οι Πειραιώτες είδαν τον Αχμέντ Χασάν να σκοράρει δύο φορές, στο 27′ και στο 83′, ενώ ο Όμιλος ισοφάρισε προσωρινά στο 46′ με τον Βαγιεμπάχ Σακόρ. Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι με τον Ματιέ Βαλμπουενά στο 80′ αφού η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκαριών και κατέληξε άουτ.

O Χασάν όταν άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, το πανηγύρισε με έναν ξεχωριστό τρόπο. Ο Αιγύπτιος σήκωσε μια φανέλα στέλνοντας μήνυμα κατά του ρατσισμού. «Έχουμε διαφορετικό χρώμα δέρματος, διαφορετική θρησκεία, διαφορετική γλώσσα αλλά όλοι ανήκουμε στο ανθρώπινο είδος. Όχι στον ρατσισμό, σταματήστε τη βία, είμαστε όλοι ίσοι». Μια εξαιρετική ενέργεια από τον σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

Πως εξελίχθηκε το παιχνίδι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sdna.gr, σε αντίθεση με τα περισσότερα φετινά ματς του, ο ΟΦΗ επέλεξε να κάνει ένα πολύ πιο προσεκτικό τακτικά ξεκίνημα, στο μισό γήπεδο και συνήθως με 11 παίκτες πίσω από τη μπάλα. Αυτό φυσικά διαμόρφωσε εν πολλοίς και την εικόνα που είχε το παιχνίδι από το ξεκίνημα, με πιο αργό ρυθμό και λιγότερες αξιόλογες φάσεις. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός που επίσης παρατάχθηκε από τον Μαρτίνς με 5 αλλαγές στο βασικό σχήμα συν τον Φορτούνη ως αντι-Βαλμπουενά, έκανε ένα τυπικό εντός έδρας παιχνίδι. Έστω και αν η τακτική του αντιπάλου δεν επέτρεψε αντίστοιχα μεγάλο αριθμό ευκαιριών.

Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο παρατάσσοντας τα κλασικά όπλα του, δηλαδή την εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, το μαζικό πρέσινγκ και τις άψογες καλύψεις του χώρου στη μεσαία γραμμή και την άμυνά του. Ως το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν 3-4 καλές μεν αλλά ανολοκλήρωτες επιθέσεις, ωστόσο από εκεί και πέρα, όσο αυξανόταν και η πίεση της ομάδας του Μαρτίνς, αυξάνονταν τα λάθη και τα κενά στην άμυνα του ΟΦΗ.

Από το πρώτο τέταρτο και έπειτα ο Ολυμπιακός άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει φάσεις, είτε από στημένες μπάλες είτε από τις ενέργειες κυρίως των Φορτούνη και Γκασπάρ. Οι δυο τους μάλιστα έμελλε να συνδυαστούν στο 1-0 του 27ου λεπτού, όταν ο Χασάν υποδέχθηκε την ασίστ του Πορτογάλου και πέτυχε το 100 φετινό γκολ του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά το 1-0 άνοιξε ο ρυθμός του αγώνα, οι δύο ομάδες άρχισαν να παίζουν πιο ελεύθερα στη μεσαία γραμμή και αυτή η προσωρινή χαλαρότητα στοίχισε στους γηπεδούχους. Παρότι σε ολόκληρο το 45λεπτο έλεγχε απόλυτα όσα συνέβαιναν στο χορτάρι, χωρίς να προβληματίζεται στην άμυνά της, μια στιγμή αδράνειας, δυο κόντρες της μπάλας και μια μάλλον κακή τοποθέτηση του Αλέν, έδωσαν στον Σακόρ την ευκαιρία να γράψει το 1-1 με διαγώνιο σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Όπως αναμενόταν, στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ειδικά μετά τις αλλαγές του Μαρτίνς σε πρόσωπα και διάταξη, πίεσε μαζικά για το δεύτερο γκολ, την ώρα που αντίθετα ο ΟΦΗ «επέστρεψε» στο αρχικό του πλάνο, δηλαδή φουλ άμυνα και ό,τι βγει από τη μέση και μπροστά. Η μπάλα βρισκόταν σταθερά σε «ερυθρόλευκα» πόδια, όμως η δημιουργία φάσεων και πάλι ήταν αρκετά προβληματική σε σχέση με τα προηγούμενα ματς του. Βεβαίως, το credit αντίστοιχα πηγαίνει και στην απόδοση των φιλοξενούμενων που για πολλή ώρα έκαναν αυτά που έπρεπε και εύκολα ή δύσκολα αμύνονταν αποτελεσματικά.

Ωστόσο, στο τελευταίο τέταρτο, η πίεση του Ολυμπιακού αποδείχθηκε αφόρητη για τους Κρητικούς και τελικά απέδωσε καρπούς. Αυτό δεν συνέβη στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ομάρ αφού ο Βαλμπουενά αστόχησε στο 80′, αστόχησε ένα λεπτό μετά και ο Ελ Αραμπί στο τετ-α-τετ, όχι όμως και ο Χασάν στο 83′. Ο Αιγύπτιος υποδέχθηκε σέντρα του Ομάρ και από κοντά, μετά από κακή άμυνα του ΟΦΗ, νίκησε τον Σωτηρίου για το γκολ νίκης και το τελικό 2-1.

Μετά το τέλος του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» μπουγέλωσαν τον Μαρτίνς και τον Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ πανηγύρισαν με την ψυχή τους το 45ο πρωτάθλημα της ομάδας.

Η βαθμολογία των playoff:

1. Ολυμπιακός 80

2. ΑΕΚ 59

3. ΠΑΟΚ 59

4. Παναθηναϊκός 50

5. Άρης 38

6. ΟΦΗ 35

Το πρόγραμμα των playoff:

6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 4 Ιουλίου

21:30 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ

Κυριακή 5 Ιουλίου

19:15 Άρης – ΑΕΚ

21:30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

7Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 8 Ιουλίου

19:15 Άρης – Ολυμπιακός

21:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

21:30 ΑΕΚ – ΟΦΗ

8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΦΗ – Άρης

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Άρης – Παναθηναϊκός

ΟΦΗ – Ολυμπιακός

10Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

ΠΑΟΚ – Άρης

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments