Αθλητισμός

Παναγιώτης Ρέτσος: Πού θα πάει δανεικός

Παναγιώτης Ρέτσος: Πού θα πάει δανεικός
Παναγιώτης Ρέτσος: Ο κορωνοϊός δεν άφησε τον Έλληνα αμυντικό να καταφέρει να κερδίσει τη μόνιμη παραμονή του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Πού θα παίξει τη νέα σεζόν;

Είναι από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς Έλληνες αμυντικούς, αλλά και ένας από πιο άτυχους. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος εκεί που έβρισκε τον ρυθμό του με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, είδε την πανδημία του κορωνοϊού να τα διακόπτει όλα και να μην του δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη μόνιμη παραμονή του στην ομάδα.

Προηγουμένως, υπέστη ένα σερί από μυϊκούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν στη Μπάγερ Λεβερκούζεν και δεν του επέτρεψαν να παίξει. Όπως αναφέρει ο «Agent Greek» στο Sportime της Τετάρτης 1 Ιουλίου, στις «ασπιρίνες» δεν πρόκειται να μείνει ο Έλληνας αμυντικός, πάει «καρφί» για νέο δανεισμό, με Μπουντεσλίγκα και Καμπιονάτο επικρατέστερες, επόμενες, επαγγελματικές του «στέγες».

Μερικά λόγια για τον Παναγιώτη Ρέτσο

O Παναγιώτης Ρέτσος γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική στις 9 Αυγούστου του 1998. Είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως αμυντικός και ανήκει στην Μπάγερ 04 Λεβερκούζεν στην Μπουντεσλίγκα, ενώ είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας.

Η μεταγραφή του αντί του τιμήματος των 22 εκατομμυρίων ευρώ τον Αύγουστο του 2017 στην Μπάγερ Λεβερκούζεν από τον Ολυμπιακό (στον οποίο υπήρξε την ίδια χρονιά ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου) αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Το σχετικό ρεκόρ για τον νεότερο αρχηγό, προηγουμένως στον Ολυμπιακό, το κατείχε ο αθλητής του βόλεϊ, Μενέλαος Κοκκινάκης. Το εν λόγω επίτευγμα τον κατατάσσει ανάμεσα στους νεότερους ποδοσφαιριστές που υπήρξαν αρχηγοί των ομάδων, σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει αγωνιστεί, από το 2014, σχεδόν σε όλα τα τμήματα νέων της εθνικής Ελλάδας. Στις 26 Αυγούστου 2014 έκανε το ντεμπούτο του με την Παίδων (Κ-17), ως βασικός στον νικηφόρο αγώνα (2-0) απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας. Με την εν λόγω εθνική ομάδα έχει 10 συμμετοχές, με την Νέων (Κ-18) 3 συμμετοχές (στις οποίες πέτυχε και το πρώτο του γκολ, στις 11 Ιανουαρίου 2015, στη νίκη με 1-0 απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Μολδαβίας). Από τον Μάρτιο του 2016, αγωνίζεται στην εθνική Νέων (Κ-19), στην οποία έως τώρα έχει 10 συμμετοχές.

Στις 9 Ιουνίου 2017 κλήθηκε για πρώτη φορά από τον τότε ομοσπονδιακό προπονητή Μίχαελ Σκίμπε στην Ανδρών, στον εκτός έδρας αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, απέναντι στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη (0-0), χωρίς να αγωνιστεί. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε τελικά στις 31 Αυγούστου 2017, στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Εσθονίας (0-0), ξεκινώντας βασικός και αγωνιζόμενος σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε ως δανεικός από την Μπάγερ στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments