Αθλητισμός

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Κοιτάζει για αθλητικό σέντερ το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Κοιτάζει για αθλητικό σέντερ το «τριφύλλι»
Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ποιοι παίζουν για να καλύψουν μία από τις θέσεις των ψηλών του «τριφυλλιού».

Μετά την τοποθέτηση της τριανδρίας των Τάκη Τριαντόπουλου – Φραγκίσκου Αλβέρτη – Δημήτρη Διαμαντίδη στην διοικητική ηγεσία του Παναθηναϊκού, το «τριφύλλι» κοιτάει να στελεχώσει το ρόστερ του για τη νέα σεζόν. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να ενισχυθούν οι «πράσινοι» με έναν αθλητικό σέντερ.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Ανάμεσα στους παίκτες που κοιτάζει ο Παναθηναϊκός είναι ο Μανγκόκ Ματιάνγκ και ο Μάικλ Έρικ, ενώ πιο δύσκολη και ακριβή είναι η περίπτωση του Τόνιε Τζεκίρι. O Μανγκόνγκ Ματιάνγκ, 28 χρονών με ύψος 2.08 μέτρα, αγωνίστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Τουρκία με τη φανέλα της Μπαχτσεσεχίρ. Στα 18 ματς του τουρκικού πρωταθλήματος είχε κατά μέσο όρο 12,7 πόντους, 10,6 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ, 1,4 τάπες, 1,1 κλεψίματα και 1,7 λάθη ανά 32,8 λεπτά συμμετοχής, ενώ αντίστοιχα στο FIBA Europe Cup «έγραψε» 12,2 πόντους, 11,1 ριμπάουντ και 1,3 τάπες ανά 28,1 λεπτά.

Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Ματιάνγκ ήρθε στον αγώνα με την Μπεσίκτας όπου είχε 20 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 κοψίματα, γεμίζοντας την στατιστική του.

O Έρικ στην Ευρωλίγκα είχε 5,7 πόντους κατά μέσο όρο, με 2,7 ριμπάουντ ανά ματς, με αχίλλειο πτέρνα τους τις βολές, που τελείωσε τη σεζόν με 21/46, δηλαδή μόλις με 45,7%. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τον παίκτη που φαίνεται ότι ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, ο Τζεκίρι φέτος είχε 8.7 πόντους (52.3% δίποντο, 66.2% βολές), 7.5 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 12.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά ματς στην Ευρωλίγκα. Να θυμίσουμε ότι ο Νιγηριανός παίκτης της Βιλερμπάν δεν έγινε draft από κάποια ομάδα το 2016, ενώ μετά την κολεγιακή του καριέρα στο Μαϊάμι μετακόμισε στην Ευρώπη με πρώτη ομάδα την Μπαντίρμα στην Τουρκία. Ακολούθησαν η Οοστέντε στο Βέλγιο, η Γκαζιαντέπ, επίσης, στην Τουρκία και στη συνέχεια η γαλλική ομάδα.

Δείτε στιγμιότυπα με τον Τόνιε Τζεκίρι

Να σημειώσουμε ότι οι τρεις άνδρες της διοικητικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού είχαν συνάντηση το βράδυ της Τρίτης (30/6) με οργανωμένους από όλους τους συνδέσμους της Θύρας 13. Οι δύο πλευρές τα είπαν για περίπου δύο ώρες σε καλό κλίμα και μέσα από αυτή τη συνάντηση διαπιστώθηκε ενωτική διάθεση και συσπείρωση. Άλλωστε, ο «3D» και ο «Φράγκι» είναι δυο παιδιά που οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού τα σέβονται πολύ κι από την στιγμή που ανέλαβαν το «τιμόνι», θέλουν να τους στηρίξουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments