Οικονομία

Ryanair αεροπορικές εταιρείες: Έρχονται περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας

Ryanair αεροπορικές εταιρείες: Έρχονται περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας
Ryanair αεροπορικές εταιρείες: Συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η Ryanair γεγονός που την αναγκάζει να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Την περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η αεροπορική εταιρεία Ryanair αν δεν συμφωνήσει η διοίκηση με τους εργαζόμενους στην μείωση μισθών. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουλίου, ο επικεφαλής της εταιρείας, Μάικλ Ο΄Λίρι, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα δεχτεί μείωση του μισθού του κατά 50%. H μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη είχε προηγουμένως αναφέρει ότι έχει απολύσει περισσότερους από 250 υπαλλήλους της από γραφεία της στην Ευρώπη και ότι εξετάζει την περικοπή περίπου 3.000 θέσεων εργασίας που θα αφορά πιλότους και πλήρωμα καμπίνας.

“Έχουμε ήδη ανακοινώσει περίπου 3.500 απολύσεις, αλλά έχουμε εμπλακεί σε εκτενείς διαπραγματεύσεις με τους πιλότους μας και το πλήρωμα καμπίνας και τους καλούμε όλους να δεχτούν την μείωση του μισθού τους ως εναλλακτική λύση της απόλυσης”, δήλωσε ο ίδιος στο BBC. “Εξετάζουμε την μείωση κατά 20% των καλύτερα αμειβόμενων πιλότων και 5% των χαμηλότερα αμειβόμενων αεροσυνοδών και θεωρούμε ότι αν διαπραγματευτούμε αυτές τις μειώσεις μισθών στη βάση μιας συμφωνίας, θα αποφύγουμε τις περισσότερες, αλλά όχι όλες, τις απολύσεις” συμπλήρωσε.

Περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας και στον όμιλο Air France

Η Ryanair δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να επιβιώσει από το “χτύπημα” του φονικού ιού. Στο “χορό” έχει μπει και η Air France, η οποία σχεδιάζει την περικοπή περισσότερων των 7.500 θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2022, εκ των οποίων οι 6.560 (από τις περίπου 41.000) στην ίδια την εταιρεία και πάνω από 1.000 στην περιφερειακή αεροπορική εταιρία Hop!. Σε ό,τι αφορά την ίδια την Air France, η περικοπή των θέσεων εργασίας θα γίνει με την αποχώρηση εργαζομένων, οι οποίοι δεν θα αντικατασταθούν και με εθελούσια έξοδο εργαζομένων, παρόλο που δεν αποκλείονται αναγκαστικές αποχωρήσεις για το δίκτυο κοντινών αποστάσεων. Τα νούμερα αυτά αναμένεται να παρουσιαστούν επισήμως στις συνδικαλιστικές οργανώσεις την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν δηλώσει πτώχευση. Η LATAM, η μεγαλύτερη εταιρεία αεροπορικών μεταφορών της Λατινικής Αμερικής, υπήχθη στις 26 Μαΐου σε καθεστώς προστασίας από τις διεκδικήσεις των πιστωτών της βάσει του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, που επιτρέπει σε εταιρείες να προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 42.000 ανθρώπους. Η πτώχευση αυτή καταγράφηκε δύο εβδομάδες έπειτα από αυτήν της Avianca, με 20.000 εργαζομένους, της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Κολομβίας, η οποία επιζήτησε και αυτή το καθεστώς προστασίας της αμερικανικής νομοθεσίας έναντι των πιστωτών της. Η γιγαντιαία αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία, Virgin Australia, επίσης κήρυξε στάση πληρωμών στις 21 Απριλίου. Η επιχείρηση ζήτησε, δάνειο 1,4 δις αυστραλιανών δολαρίων από την κυβέρνηση, ωστόσο δεν το εξασφάλισε. Στην ίδια μοίρα και οι νοτιοαφρικάνικες εταιρείες South African Airways (SAA) και Comair, η βρετανική Flybe και τέσσερις θυγατρικές της Norwegian Air Shuttle σε Σουηδία και Δανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments