Άποψη

Τζόνσον και Τζόνσον

Τζόνσον και Τζόνσον
Ο Γιάννης Αντύπας στο νέο του blog στο pagenews.gr τονίζει ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την στρατηγική ούτε του Μπόρις Τζόνσον με την ανοσία της αγέλης, ούτε του πατέρα του του με την ανευθυνότητα του να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Επισημαίνει ότι πρέπει να προστατέψουμε τους κατοίκους των νησιών και καλεί την κυβέρνηση να υπενθυμίσει με αυστηρό τρόπο στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να την... βγάλουμε καθαρή ξανά, όπως το τρίμηνο Μαρτίου - Μαΐου.

Ο γιος δοκίμασε την ανοσία της αγέλης και ο μπαμπάς την πονηριά του ανόητου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραλίγο να πληρώσει με τη ζωή του το επικίνδυνο πείραμα στο οποίο έβαλε την ίδια του τη χώρα. Ευτυχώς τη γλίτωσε. Και τώρα ο πατέρας του είπε να κάνει πείραμα με τους Έλληνες. Ήρθε στη χώρα μας μέσω… Βουλγαρίας, για να ξεφύγει από την απαγόρευση για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Πραγματική ανευθυνότητα.

Όπως ανευθυνότητα είναι και η στάση όλων εκείνων από Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ που έρχονται στην Ελλάδα και πηγαίνουν κατευθείαν σε νησιά. Αντιλαμβάνομαι πως για ορισμένους μπορεί να είναι το ταξίδι στην πατρίδα που περιμένουν όλο τον χρόνο, αλλά δε φταίνε σε τίποτα οι κάτοικοι των νησιών. Οφείλουμε όλοι να τους προστατέψουμε. Και όχι μόνο όσοι έρχονται από το εξωτερικό, αλλά και όσοι σκοπεύουν να μετακινηθούν από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ο ιός είναι ακόμη εδώ και το μόνο εμπόδιο από το να μας κλείσει ξανά όλους στα σπίτια μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε.

Η στρατηγική Τζόνσον και Τζόνσον είναι το παράδειγμα που πρέπει να αποφύγουμε

Η στρατηγική… Τζόνσον και Τζόνσον είναι το παράδειγμα που πρέπει να αποφύγουμε. Γιατί μετά θα κάνουμε… κάμψεις για να πείσουμε τους άλλους πως είμαστε υγιείς. Με ή χωρίς γραβάτα. Το πρόβλημα είναι ότι η οικογένεια Τζόνσον δεν είναι η μόνη οικογένεια ηγετών που δίνει λάθος γραμμή αυτή την εποχή στον πλανήτη. Δυστυχώς μια σειρά ηγετών, στην οποία ανήκει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, έκαναν πως δεν έβλεπαν τον ιό. Τον υποτιμούσαν ως… κινέζικο που δε μπορεί να κρατήσει για πολύ. Πραγματικά τεράστια ανευθυνότητα. Και στη Βραζιλία ο Μπολσονάρου προτιμά να καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας. Δε φτάνει που ο λαός του πεινά, αφήνει τώρα χιλιάδες Βραζιλιάνους να πεθαίνουν αβοήθητοι χτυπημένοι από την COVID-19.

Και όλα αυτά χωρίς να φαίνονται στον ορίζοντα τα ευχάριστα νέα που όλοι αναμένουμε για το φάρμακο και το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού. Δυστυχώς όσοι περίμεναν ό,τι το καλοκαίρια θα είχαμε τουλάχιστον το φάρμακο έπεσαν έξω. Έχουμε μπει στον Ιούλιο και το μόνο που έχει γίνει είναι να επισημοποιηθεί η χρήση ορισμένων φαρμάκων που έπεσαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη για την ανακούφιση των αρρώστων με βαριά συμπτώματα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην ανησυχούν πλέον όσοι ξέρουν για το καλοκαίρι, αλλά για τον χειμώνα. Ο κίνδυνος ενός νέου κύματος παραμένει υπαρκτός χάρη σε συμπεριφορές τύπου… Τζόνσον και Τζόνσον. Και αν οι «μεγάλοι» έχουν τον τρόπο τους, όλοι εμείς που αν αρρωστήσουμε δε θα έχουμε όσους γιατρούς θέλουμε πάνω από τα κεφάλια μας, οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αποστάσεις, πλύσιμο των χεριών και μάσκα όπου χρειάζεται. Και, σε καμία περίπτωση άσκοπες μετακινήσεις. Όχι σε αχρείαστα ρίσκα.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει τα μέτρα προς το αυστηρότερο πριν να είναι αργά. Είναι προφανές ό,τι πολλοί έχουν χαλαρώσει αδικαιολόγητα. Είναι δουλειά της κυβέρνησης να τους θυμίσει τον κίνδυνο. Για να μην μας τον θυμίσει σε όλους ο ίδιος ο ιός. Διακοπές με υπευθυνότητα, εργασία με κανόνες. Αυτό λένε οι επιστήμονες και είναι προς το συμφέρον όλων μας να τους ακούσουμε. Το κάναμε το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου και τη βγάλαμε καθαρή. Δεν έχουμε λόγο τώρα να κάνουμε πως δεν ακούμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments