Αθλητισμός

Κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα της Super League

Κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα της Super League
Κορωνοϊός Ξάνθη: Το πρώτο κρούσμα σε ομάδα της Super League είναι γεγονός. Πάει για αναβολή το ματς της Ξάνθης με τη Λαμία που είναι προγραμματισμένο για αύριο Σάββατο.

Η Ξάνθη είναι από τις πιο «χτυπημένες» περιοχές της Ελλάδας όσον αφορά τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να μην αποτελέσει εξαίρεση ούτε μέλος της ομάδας της πόλης που εντοπίστηκε θετικός στον ιό. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι ποδοσφαιριστής ή μέλος του τεχνικού τιμ.

Πιο συγκεκριμένα, μέλος της αποστολής της Ξάνθης (δεν είναι γνωστό ακόμα αν πρόκειται για ποδοσφαιριστής ή άτομο από το προπονητικό τιμ) βρέθηκε θετικός σε τεστ που έκανε όλη η ομάδα την Πέμπτη για Covid-19 εν όψει του αγώνα του Σαββάτου στη Λαμία με την τοπική ομάδα για τα play out, που πρόκειται να αναβληθεί. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, η αποστολή της ομάδας μπαίνει σε απομόνωση για 48 ώρες.

Τα αποτελέσματα του τεστ έγιναν γνωστά στην ομάδα ενώ ήταν καθ’ οδόν για τη Λαμία και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο στην Αγχίαλο Βόλου όπου έχει καταλύσει η αποστολή. Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί ήδη για να πάει κλιμάκιο του στο ξενοδοχείο και να κάνει νέα τεστ σε όλη την αποστολή.

Αναλυτικά η αποστολή της Ξάνθης που είχε ταξιδέψει για το ματς με τη Λαμία αποτελείται από τους: Άμπαντ, Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Φασίδης, Κασάδο, Σόσα, Θυμιάνης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Τερκί, Μουλέν, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Φοσέ, Κάστρο, Γκαργκαλατζίδης.

Να τονίσουμε ότι ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 28 νέα κρούσματα. Τα 7 ήταν στην περιοχή της Ξάνθης, που όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι από τις πιο πληγείσες περιοχές όσον αφορά τον ιό.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 28 νέα κρούσματα του κορωνοϊού εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 1 στις Σέρρες, 1 στην Κοζάνη, 7 στην Ξάνθη, 3 στη Λάρισα, 1 στον Έβρο, 1 στην Πιερία, 1 στην Κάρπαθο και 13 εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες. 799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments