Ειδήσεις

Βρετανία κορωνοϊός: Αίρεται από τις 10 Ιουλίου η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες

Βρετανία κορωνοϊός: Αίρεται από τις 10 Ιουλίου η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες
Βρετανία κορωνοϊός: Την επόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου θα αρθεί η υποχρεωτική καραντίνα στη Βρετανία για τους ταξιδιώτες. Στάσιμος υπολογίζεται στη χώρα ο αριθμός των κρουσμάτων.

Από τις 10 Ιουλίου αίρεται, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, 3 Ιουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ταξιδιώτες πρέπει να θέτουν τους εαυτούς τους σε απομόνωση για 14 ημέρες κατά την είσοδό τους στη χώρα, μέτρο που ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και η ταξιδιωτική βιομηχανία τονίζουν ότι θα στοιχίσει σε χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στην οικονομία.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνονται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας θα ορίσει εξαιρέσεις στις ταξιδιωτικές του οδηγίες ενάντια σε “όλα εκτός από τα αναγκαία” διεθνή ταξίδια από τις 4 Ιουλίου. “Σήμερα σηματοδοτείται το επόμενο βήμα για να ξανανοίξουμε προσεκτικά το μεγάλο μας έθνος”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς. Επισημαίνεται ότι οι αποκεντρωμένες κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας καθορίζουν μόνες τους ζητήματα δημόσιας υγείας.

Στάσιμος υπολογίζεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα:

Την ίδια ώρα, ο πραγματικός αριθμός των νέων νοσούντων με βάση δειγματοληπτικούς ελέγχους για λογαριασμό του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής υπολογίζεται σε 3.571 ημερησίως. Την περασμένη εβδομάδα προσβλήθηκαν από την Covid-19 22.000 πολίτες συνολικά και 3.142 την ημέρα, στοιχείο που δείχνει στασιμότητα ή έστω μικρή αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού. Σημειώνεται πως τα στοιχεία που εκδίδει καθημερινά το Υπουργείο Υγείας προσδιορίζουν τον ημερήσιο αριθμό των νέων κρουσμάτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπου 850, επί σχεδόν 220.000 διαγνωστικών τεστ κάθε μέρα. Με βάση τους ίδιους ελέγχους για το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής υπολογίζεται ότι φορείς του ιού αυτή τη στιγμή είναι 25.000 Βρετανοί πολίτες, αριθμός αρκετά μειωμένος από τις 51.000 των υπολογισθέντων φορέων στην τελευταία εκτίμηση που είχε γίνει στις 25 Ιουνίου.

Πάντως τα βρετανικά νοσοκομεία και οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ένα δεύτερο “χτύπημα” της νόσου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments