Ελλάδα

Αστυνομικός χρυσοθήρας: Συνελήφθη αξιωματικός της Αστυνομίας – Δείτε γιατί

Αστυνομικός χρυσοθήρας: Συνελήφθη αξιωματικός της Αστυνομίας – Δείτε γιατί
Αστυνομικός χρυσοθήρας: Ο συγκεκριμένος αξιωματικός της Αστυνομίας συνελήφθη στη Βόρεια Ελλάδα «καθώς είχε σκάψει όλο τον νομό», όπως λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

«Είχε σκάψει όλο τον νομό ψάχνοντας για λίρες και χρυσό», αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της Αστυνομίας για υψηλόβαθμο αξιωματικό που συνελήφθη στη βόρεια Ελλάδα. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστός ο νομός της «πλούσιας» δράσης του. Πιο συγκεκριμένα, ο αστυνομικός – χρυσοθήρας που υπηρετεί σε υψηλή θέση σε νομό της βόρειας Ελλάδας είχε μπει στο στόχαστρο των «Αδιάφθορων» της Αστυνομίας μετά από καταγγελίες για την περίεργη δράση του.

Μαζί του φέρεται να έχουν συλληφθεί άλλα 13 άτομα μεταξύ αυτών και άλλοι δύο συνάδελφοί του αστυνομικοί. Η όλη επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με τα κεντρικά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στην Αθήνα όπου έχει τον συντονισμό είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν μηχανήματα ανεύρεσης χρυσού και χρήματα. Μάλιστα, η όλη επιχείρηση ήταν υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ενώ στη Β. Ελλάδα βρίσκεται και ο διοικητής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., υποστράτηγος Ηλίας Κοσσυβάκης.

Να σημειώσουμε ότι η Αστυνομία έδωσε γερό «χτύπημα» και σε κύκλωμα εκβιαστών με κέντρο τον Πειραιά. Σε εκβιάσεις καταστηματαρχών, ξυλοδαρμούς, αγοραπωλησίες όπλων και επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς προχωρούσαν τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος εκβιαστών που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη του φέρεται να δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και τα δυτικά προάστια. Η εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε πλήθος εκβιάσεων καταστημάτων, εκρήξεων, εμπρησμών, ξυλοδαρμών αγοραπωλησιών όπλων και ναρκωτικών, τοκογλυφιών και άλλων αδικημάτων, αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις όπως αποκαλύφθηκε, τα μέλη της εκβίαζαν πολίτες ζητώντας τους μεγάλα ποσά, πότε των 1.000 ευρώ και άλλες φορές ξεπερνούσαν ακόμη και τις 3.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν 6 ακόμη μέλη, από τους οποίους οι 3 δεν συνελήφθησαν διότι εξέλειπαν οι λόγοι του αυτοφώρου ενώ οι 3 υπόλοιποι αναζητούνται ακόμα.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι 25 κατηγορούμενοι, από τους οποίους δύο αστυνομικοί και ένας Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν 34 εκβιάσεις καταστημάτων, 4 εμπρησμοί, 2 εκρήξεις και 4 κλοπές οχημάτων. Πραγματοποιήθηκαν 14 έρευνες σε οικίες στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 πιστόλια, 2 περίστροφα, υποπολυβόλο, πλήθος φυσιγγίων και μαχαιριών, 2 αλεξίσφαιρα, αναβολικά σκευάσματα, 3 αυτοκίνητα, 3 μοτοσικλέτες και 19.910 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments