Διεθνή

Τουρκία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων [vid]

Τουρκία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων [vid]
Τουρκία: Η έκρηξη, η οποία χαρακτηρίσθηκε «βιομηχανικό δυστύχημα» από τους διασώστες, σημειώθηκε αργά το πρωί της Παρασκευής στη Χεντέκ, στην επαρχία Σακάρια (Σαγγάριου).

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίσθηκαν σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές.

Η έκρηξη, η οποία χαρακτηρίσθηκε «βιομηχανικό δυστύχημα» από τους διασώστες, σημειώθηκε αργά το πρωί στη Χεντέκ, στην επαρχία Σακάρια (Σαγγάριου), στη βορειοδυτική Τουρκία. «Έχουμε δύο θανάτους και 73 τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, τον Οκτάι Καλντιρίμ, 150 έως 200 άτομα βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο τη στιγμή της έκρηξης.

Η μία έκρηξη ακολουθεί την άλλη

Η επέμβαση των διασωστών δυσχεραίνεται από τις εκρήξεις που συνεχίζονται, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Καλοντιρίμ. Ενδεικτικό της ανησυχίας των Αρχών είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιτόπου τρεις υπουργούς.

Ένα εντυπωσιακό μανιτάρι λευκού καπνού υψωνόταν πολλές εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό ενώ πυροτεχνήματα ακούγονταν να σκάνε μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα περίπου πενήντα χιλιομέτρων ενώ κάτοικοι πίστεψαν αρχικά πως επρόκειτο για σεισμό.

Έχουν γίνει εκρήξεις και στο παρελθόν στο ίδιο εργοστάσιο 

Είναι άξιο αναφοράς πως τόσο το 2009 όσο και το 2014 είχαν σημειωθεί εκρήξεις στο ίδιο εργοστάσιο με αποτέλεσμα να στοιχίσουν τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ περίπου 40 είχαν τραυματισθεί, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έκαναν λόγο για σειρά ισχυρών εκρήξεων στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην επαρχία Σακάρια στη βορειοδυτική Τουρκία με τουλάχιστον 40 ανθρώπους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο με τραύματα, σύμφωνα με ό,τι είχαν ανακοινώσει οι Αρχές μέχρι εκείνη την ώρα.

«Έως τώρα μεταφέραμε 41 τραυματίες στο νοσοκομείο. Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν νεκροί», ανέφερε σε ανάρτησή του Twitter ο τοπικός κυβερνήτης Τσετίν Οκτάι Καλντιρίμ, αν και λίγο αργότερα αυτό άλλαξε καθώς υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Υπάρχουν περίπου 150 – 200 άνθρωποι 

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο κυβερνήτης Καλντιρίμ δήλωσε ότι μέσα στο συγκρότημα στην περιοχή Χεντέκ της επαρχίας Σακάρια βρίσκονταν 150 – 200 άνθρωποι την ώρα του συμβάντος. Το δίκτυο CNN Turk μετέδωσε πλάνα όπου ένα τεράστιο σύννεφο καπνού φαίνεται πάνω από το σημείο της έκρηξης.

«Υπάρχουν περίπου 150 – 200 άνθρωποι (στο σημείο) σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε διότι οι εκρήξεις συνεχίζονται», δήλωσε ο κυβερνήτης Καλντιρίμ σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο ύστερα από τις εκρήξεις, οι οποίες ακούστηκαν έως και σε απόσταση 50 χλμ, σύμφωνα με το Anadolu.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments