Ελλάδα

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές – Αναλυτικοί χάρτες

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές – Αναλυτικοί χάρτες
Καιρός αύριο: Αλλάζει το σκηνικό και παρότι έχουμε καύσωνα, θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Φαίνεται πως ο καιρός αλλάζει ραγδαία, με νέο κύμα αστάθειας το οποίο περιμένουμε από σήμερα, ενώ σε πλήρη ισχύ βρίσκεται και το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά κύριο λόγο στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Πού θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις

Από το βράδυ έως και το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Μακεδονία. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υλικός υετός που αναμένεται (βροχές και καταιγίδες) έως το βράδυ της Κυριακής.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 – 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Κυριακή, 5 Ιουλίου, θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στις περιοχές εκδήλωσης φαινομένων και δεν θα ξεπερνά τους 34-36 βαθμούς ενώ μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς. Στο χάρτη που ακολουθεί, με γαλάζια σκίαση φαίνεται η πτώση που αναμένεται στη μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή, 5 Ιουλίου, σε σχέση με το Σάββατο, 4 Ιουλίου.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Από το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουλίου και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου, θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος και πιθανώς η βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, θα επηρεαστούν τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Τρίτη 7 Ιουλίου, θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments