Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Στοχεύει στον Βέσελι

Μπαρτσελόνα: Στοχεύει στον Βέσελι
Μπαρτσελόνα: Ο Άντε Τόμιτς αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Βαρκελώνης. Έτσι, ο νέος προπονητής Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ψάχνει τον αντικαταστάτη του.

Mετά από 8 σεζόν, ο Άντε Τόμιτς αποτελεί παρελθόν από την Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mundo Deportivo, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κοιτάζει να φέρει τον Γιαν Βέσελι στην ομάδα του.

Άλλωστε, η αποχώρηση του Τόμιτς άφησε κενό στο «5» αφού ο Μπράντον Ντέιβις είναι ο μοναδικός που μπορεί να παίξει στη συγκεκριμένη θέση. Ο νέος προπονητής της Μπάρτσα καλείται να βρει τον ψηλό που θα γεμίσει τη ρακέτα της Μπάρτσα και φαίνεται ότι θα επιδιώξει να το κάνει με έναν διαφορετικού τύπου σέντερ από ό, τι είναι ο Τίμτς. Ένα πιο αθλητικό πεντάρι, με έφεση στα κοψίματα και την προστασία της ρακέτας, τον Τσέχο πώην NBAer.

Τι ισχύει για Βέσελι και Φενέρ

Ο έμπειρος σέντερ έχει συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε μέχρι το 2022, όμως κανένας δεν ξέρει αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Τουρκία, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη φημολογία για την αποδέσμευσή του, όμως η έλευση του Ιγκόρ Κοκόσκοφ ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ισπανοί τονίζουν πως η Μπάρτσα «τσεκάρει» διακριτικά τον Τσέχο, που την φετινή σεζόν μέτρησε 8,6 πόντους και 4,2 ριμπάουντ ανά ματς στην Euroleague.

Ο Βέσελι είναι 2.13 και 30 ετών. Έχει περάσει από το ΝΒΑ, αγωνιζόμενος από το 2011 έως το 2014 στους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, ενώ φόρεσε και τη φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς. Πριν να πάει στην Αμερική είχε παίξει στην Παρτιζάν Βελιγραδίου από το 2008 έωςτο 2011, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Γκεοπλίν Σλόβαν στην πατρίδα του.

Με την Εθνική Τσεχίας έχει παίξει στα Ευρωμπάσκετ του 2013 και του 2015. Μία από τις κορυφαίες ατομικές διακρίσεις του είναι όταν πήρε το βραβείο του MVP της Euroleague το 2019. Έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα το 2017.

Ο «Σάρας» στον πάγκο της Μπάρτσα

Να θυμίσουμε ότι ο «Σάρας» κάθεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά. Οι Καταλανοί ήταν σε αναζήτηση τεχνικού αφού μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από την Μπασκόνια προχώρησαν στην απόλυση του Βέτισλαβ Πέσιτς. Από την πρώτη στιγμή ο νούμερο ένα στόχος των ανθρώπων της ομάδας ήταν ο Λιθουανός κόουτς. Θυμίζουμε ότι ο Γιασικεβίτσιους έχει περάσει ξανά από την Μπαρτσελόνα σαν παίκτης και αυτή τη φορά θα κάτσει στον πάγκο έχοντας στη διάθεση του ένα μπάτζετ πολλών εκατομμυρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments