Ελλάδα

Έδεσσα: Άγνωστοι διέλυσαν τον θερινό κινηματογράφο

Έδεσσα: Άγνωστοι διέλυσαν τον θερινό κινηματογράφο
Έδεσσα: Αγανάκτηση στην πόλη της Μακεδονίας, καθώς άγνωστοι διέλυσαν τον θερινό κινηματογράφο της πόλης και πέταξαν καθίσματα και τραπέζια στον γκρεμό.

Συνέβη και αυτό. Άγνωστοι τα έβαλαν με τον θερινό κινηματογράφο της Έδεσσας και δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Καρέκλες και τραπέζια του σινεμά πετάχτηκαν στον γκρεμό. Το γεγονός καυτηριάζει με ανακοίνωσή του ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος».

«Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», εδώ και πολλά χρόνια, με πρωτοβουλία του και πολύ κόπο (εκτός των άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων) διοργανώνει χειμερινό και θερινό κινηματογράφο. Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ξεκίνησε ο φετινός θερινός κινηματογράφος, ανακαινισμένος με καινούρια τραπεζοκαθίσματα.

Για τους συμπολίτες μας ήταν μια ακόμα παροχή που την αγκάλιασαν με αγάπη και ενθουσιασμό. Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, τα ξημερώματα, κάποιοι θρασύδειλοι βανδάλισαν τον ανακαινισμένο χώρο, πετώντας στο γκρεμό αρκετά τραπεζοκαθίσματα και άλλα σπάζοντάς τα.

Ποιος μπορεί αναρωτιόμαστε να είναι τόσο απολίτιστος και να έχει τόσο μίσος μέσα του για να κάνει τέτοια ζημία… Θα θέλαμε να σας προβληματίσουμε και να θέσουμε στη διάθεση όλων το συγκεκριμένο γεγονός. ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ!»

Πληροφορίες για τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας “Μέγας Αλέξανδρος” ιδρύθηκε το 1918 και συνεχίζει να διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο ως ένας φορέας ανάπτυξης του πολιτισμού και της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας, της πρωτεύουσας του Ν.Πέλλας, της χώρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων προώθησης και ανάδειξης του τοπικού πολιτιστικού αποθέματος, στους τομείς της παράδοσης και της σύγχρονης δημιουργίας.

Χώροι δράσεις είναι η ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας, του Ν.Πέλλας, στην Κ.Μακεδονία όπου ο τοπικός πληθυσμός έχει ανάγκη την έκφραση μέσα από διάφορες μορφές δημιουργίας επηρεάζοντας θετικά την ζωή της ευρύτερης κοινότητας για σχεδόν 100 χρόνια.

Αποτέλεσμα των δράσεων του συλλόγου είναι η δημιουργία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Έδεσσας, η συλλογή λαογραφικού υλικού και η ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Έδεσσας, η Κινηματογραφική Λέσχη, το Ωδείο Δήμου Έδεσσας και το Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής, η έρευνα και διάσωση της τοπικής Μακεδονικής Μουσικής, η λειτουργία πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων, η συνεχής λειτουργία τμημάτων χορού και λαογραφίας και η συμμετοχή στην οργάνωση θεσμών της περιοχής.

Ο ΦΣ Έδεσσας “Μ.Αλέξανδρος” είναι μη κερδοσκοπικός φορέας που στόχο έχει την ανάπτυξη της πολιτιστικής δυναμικής της περιοχής. Με βάση αυτήν την φιλοσοφία αναπτύσσονται όλα τα τμήματα του συλλόγου σε μια σειρά δράσεων ως μέσα ανθρώπινης έκφρασης του λαϊκού μας πολιτισμού.

Είστε ευπρόσδεκτοι στην Έδεσσα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments