Διεθνή

Τουρκία: 4 νεκροί και 100 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων [vid]

Τουρκία: 4 νεκροί και 100 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων [vid]
Τουρκία: Η επέμβαση των διασωστών ήταν δύσκολη από τις εκρήξεις που συνεχιζόντουσαν, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Καλοντιρίμ.

Σε τουλάχιστον τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Τουρκία, ενώ σχεδόν 100 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Η επέμβαση των διασωστών ήταν δύσκολη από τις εκρήξεις που συνεχιζόντουσαν, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Καλοντιρίμ. Ενδεικτικό της ανησυχίας των Αρχών είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιτόπου τρεις υπουργούς.

Η έκρηξη χαρακτηρίσθηκε «βιομηχανικό δυστύχημα»

Η έκρηξη, η οποία χαρακτηρίσθηκε «βιομηχανικό δυστύχημα» από τους διασώστες, σημειώθηκε αργά το πρωί στη Χεντέκ, στην επαρχία Σακάρια (Σαγγάριου), στη βορειοδυτική Τουρκία. «Προς στιγμήν τέσσερις συμπολίτες μας σκοτώθηκαν (…) και 97 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», δήλωσε αργά ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά από το σημείο του δυστυχήματος.

Εργάτες του εργοστασίου εξακολουθούν να αγνοούνται

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως τρεις εργάτες του εργοστασίου εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ προσέθεσε πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, τον Οκτάι Καλντιρίμ, 150 έως 200 άτομα βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο της στιγμή της έκρηξης.

Πυροτεχνήματα ακούγονταν να σκάνε

Ένα εντυπωσιακό μανιτάρι λευκού καπνού υψωνόταν πολλές εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό ενώ πυροτεχνήματα ακούγονταν να σκάνε μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα περίπου πενήντα χιλιομέτρων ενώ κάτοικοι πίστεψαν αρχικά πως επρόκειτο για σεισμό.

Έχουν συμβεί και άλλες εκρήξεις στο παρελθόν

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως τόσο το 2009 όσο και το 2014 είχαν σημειωθεί εκρήξεις στο ίδιο εργοστάσιο που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ περίπου 40 είχαν τραυματισθεί, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έκαναν λόγο για σειρά ισχυρών εκρήξεων στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην επαρχία Σακάρια στη βορειοδυτική Τουρκία με τουλάχιστον 40 ανθρώπους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο με τραύματα, σύμφωνα με ό,τι είχαν ανακοινώσει οι Αρχές μέχρι εκείνη την ώρα.

«Έως τώρα μεταφέραμε 41 τραυματίες στο νοσοκομείο. Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν νεκροί», ανέφερε σε ανάρτησή του Twitter ο τοπικός κυβερνήτης Τσετίν Οκτάι Καλντιρίμ, αν και λίγο αργότερα αυτό άλλαξε καθώς υπήρχαν πληροφορίες για τουλάχιστον δύο νεκρούς αλλά ο απολογισμός αναφέρει πως είναι τέσσερις οι νεκροί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments