Video

ΗΠΑ Βαλτιμόρη: Διαδηλωτές ξήλωσαν το άγαλμα του Κολόμβου και το πέταξαν στη Θάλασσα

ΗΠΑ Βαλτιμόρη: Διαδηλωτές ξήλωσαν το άγαλμα του Κολόμβου και το πέταξαν στη Θάλασσα
ΗΠΑ Βαλτιμόρη: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Αμερική ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις. Οι διαδηλωτές ξηλώνουν αγάλματα που θεωρούν ότι συμβολίζουν την καταπίεση. Σειρά είχε το άγαλμα του Κολόμβου που το έριξαν στη θάλασσα.

Χθες, Σάββατο 4 Ιουλίου, στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο των ΗΠΑ, διαδηλωτές ξήλωσαν άγαλμα του Κολόμβου και το πέταξαν στη θάλασσα, την ώρα που η γιορτή με τα πυροτεχνήματα ήταν στην κορυφή της.

Το άγαλμα του Κολόμβου εντασσόταν στην «επαναξιολόγηση που γίνεται πανεθνικά και παγκόσμια για κάποια από αυτά τα μνημεία και τα αγάλματα που ίσως αντιπροσωπεύουν διαφορετικά πράγματα για κάθε άνθρωπο», δήλωσε στην εφημερίδα Baltimore Sun ο Λέστερ Ντέιβις, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού δημάρχου Μπέρναρντ Γιανγκ.

Ο Κολόμβος ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους στον Νέο Κόσμο και συχνά αναφέρεται ως αυτός που ανακάλυψε την Αμερική. Ωστόσο, ιστορικοί και ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη της Αμερικής σήμαινε την εξόντωση των αυτόχθονων πληθυσμών.

Τι είπε χθες ο Τραμπ στην ομιλία για την εθνική επέτειο των ΗΠΑ

Σε ομιλία του αργά χθες στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα παλέψει για να προστατεύσει τον αμερικανικό «τρόπο ζωής» που ξεκίνησε όταν ο Κολόμβος «ανακάλυψε την Αμερική». «Μαζί θα πολεμήσουμε για το αμερικανικό όνειρο και θα υπερασπιστούμε, θα προστατεύσουμε και θα διατηρήσουμε τον αμερικανικό τρόπο ζωής, που ξεκίνησε το 1492 όταν ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική», είπε ο Τραμπ. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε ένα θυμωμένο όχλο να γκρεμίσει τα αγάλματά μας, να διαγράψει την Ιστορία μας, να κάνει κατήχηση στα παιδιά μας ή να ποδοπατήσει τις ελευθερίες μας», πρόσθεσε ο Τραμπ. .

«Πάντα υπήρχαν αυτοί που ήθελαν να πουν ψέματα για το παρελθόν προκειμένου να κερδίσουν δύναμη στο παρόν, αυτοί που λένε ψέματα για την Ιστορία μας, αυτοί που θέλουν να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε. Ο στόχος τους είναι η καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Την ίδια στιγμή δεν λένε να κοπάσουν οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ με τους διαδηλωτές να αποκαθηλώνουν αγάλματα του Κολόμβου και άλλων ιστορικών προσωπικοτήτων που συνδέονται με τη δουλεία ή την αποικιοποίηση, σε μια προσπάθεια να ξαναδιαβαστεί το παρελθόν της αμερικανικής ηπείρου, που τόσο έχει σημαδευτεί από διακρίσεις και βία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments