Άποψη

Κορωνοϊός και πολιτική

Κορωνοϊός και πολιτική
Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα στη Σερβία και την ίδια ώρα τα ανοίγει για τη Μεγάλη Βρετανία. Ο Γιάννης Αντύπας στο blog του στο pagenews.gr αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κρίνει με την πολιτική ατζέντα, αλλά με γνώμονα το καλό της δημόσιας υγείας.

Κλείνουμε τα σύνορα στη Σερβία, τα ανοίγουμε στη Μεγάλη βρετανία. Έτσι είναι η ζωή: άδικη! Το ερώτημα είναι αν επιτρέπεται σε θέματα υγείας να υπεισέρχονται πολιτικοί παράγοντες; Η προφανής απάντηση είναι όχι. Την Άνοιξη η Ελλάδα απέφυγε την εκατόμβη θυμάτων απλά και μόνο γιατί άκουσε τους επιστήμονες. Τους άκουσαν η κυβέρνηση και η πλειοψηφία του πληθυσμού. Τώρα, όμως, φαίνεται πως ως χώρα βάζουμε νερό στο κρασί μας. Κλείνουμε τα σύνορα για μερικά κρούσματα από το Βελιγράδι, αλλά δεν τολμούμε να πούμε όχι στο Λονδίνο. Αντιλαμβάνομαι στη σκοπιμότητα, αλλά αλήθεια τι θα συμβεί αν έχουμε ξέσπασμα της COVID-19;

Προφανώς και όλοι είμαστε υπέρ του να ανοίξουν οι αγορές και να δουλέψουν τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός, αλλά τι θα συμβεί στην οικονομία της χώρας αν οδηγηθούμε σε ένα νέο lockdown; Απάντηση δεν υπάρχει. Ο Θεός να μας φυλάει. Είναι προφανές ό,τι η κυβέρνηση αναλαμβάνει ένα ρίσκο. Ας ελπίζουμε για το καλό όλων μας να της βγει.

Η ουσία είναι πως σε αυτό το πλαίσιο δεν έχουμε κανένα λόγο να χαλάμε τις καρδιές μας με γείτονες. Οι Σέρβοι είναι πιστοί πελάτες της Βόρειας Ελλάδας και στηρίζουν μια σειρά από ελληνικές θέσεις στη διεθνή σκηνή. Όπως ελήφθη υπόψη το μέγεθος της βρετανικής αγοράς για να ανοίξουν οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, θα μπορούσε να μπουν αντίστοιχα κριτήρια και για τις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Στο κάτω- κάτω της γραφής με αυτούς τους ανθρώπους είμαστε δίπλα και έχουμε περισσότερα κοινά σημεία. Σε κάθε περίπτωση, ας δούμε πρώτα τι θα κάνουμε με τα… πανηγύρια μας και μετά ας εξαντλήσουμε την αυστηρότητά μας στους άλλους. Γιατί οι εικόνες που είδαμε όλοι στις τηλεοράσεις από το πανηγύρι στην Αλίαρτο δε μπορεί να μας κάνουν περήφανους.

Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν επιχειρήσεις γιατί είχαν πέντε άτομα περισσότερα σε μία παραλία και οι τοπικές αρχές να κάνουν τα στραβά μάτια σε τέτοιες γιορτές. Εκτός κι αν δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, οπότε ας αλλάξουμε στρατηγική. Αλλά δε γίνεται από τη μία να λέμε ό,τι ο ιός είναι εδώ και την ίδια ώρα να χορεύουμε αγκαλιά κατά εκατοντάδες. Για να μην αισθανόμαστε και ορισμένοι κορόιδα, που συνεχίζουμε να έχουμε μαζί μας μάσκες, γάντια, να πλένουμε τα χέρια μας και να κρατάμε τις αποστάσεις.

Γιατί τώρα τελευταία έχουν αρχίσει ορισμένοι να μας κοιτούν παράξενα όσους ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Με λύπηση! Ας αναλάβει, λοιπόν, η κυβέρνηση την ευθύνη που της αναλογεί. Και ας μας πει επιτέλους τι πρέπει να κάνουμε. Και να μην τραυματίζει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας ακολουθώντας στρατηγική δύο μέτρων και δύο σταθμών, ανάλογα με το μέγεθος της χώρας που μας πιέζει να έρθουν οι πολίτες της για διακοπές στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments