Άποψη

SYRIZA de papel

SYRIZA de papel
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για τη μήνυση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα που δείχνει Documento, Νίκο Παππά και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μιλάει για SYRIZA de papel και «κανονικές πολιτικές black ops».

Οι αποκαλύψεις οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη για μπίζνες που γίνονταν από το «μαγαζί», από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποια στελέχη της, ενισχύουν την αίσθηση που υπήρχε από τις τότε πληροφορίες και διαρροές ότι εκείνη την περίοδο αφενός στηνόντουσαν αβέρτα γκρίζες μπίζνες, αφετέρου αυτές οι δουλειές εξυπηρετούσαν παράλληλα την πολιτική ατζέντα του «μαγαζιού».

Οι καταγγελίες, που δεν προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν πολιτικά απέναντι, κάθε άλλο, αν επαληθευθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη θα οδηγήσουν σε πολύ σοβαρές εξελίξεις. Εφόσον επιβεβαιωθούν, οδηγούν σε έναν μηχανισμό που όχι μόνο φέρεται να εμπλεκόταν σε υποθέσεις μαύρου πολιτικού χρήματος, αλλά έστηνε επίσης παραθεσμικές παράγκες οι οποίες επιδίδονταν σε πληθώρα δραστηριοτήτων, από εκβιασμούς για χρήμα, μέχρι σπίλωση πολιτικών αντιπάλων και επιχειρήσεις ελέγχου του μηντιακού τοπίου με τη χρήση μαύρου χρήματος. Κανονικές πολιτικές black ops.

Η εκτίμηση είναι ότι αν η δημοσιοποίηση στοιχείων συνεχιστεί με τέτοια ένταση και βαρύτητα, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Και όχι μόνο ο αυλόγυρος του «μαγαζιού». Το κεντρικό κτίριο.

Το White House θα καπνίσει και μόνο White δεν θα είναι. Θα γίνει Casa de papel σε παρωδία όμως, σε εκδοχή Monty Pythons, αν κρίνει κάποιος από το γεγονός ότι με ό,τι καταπιάστηκαν στράβωσε και τώρα τους κυνηγάει.

Ο επιχειρηματίας Σαμπί Μιωνή καταγγέλλει ότι εκβιάστηκε από κυβερνητικά ελεγχόμενο παραδικαστικό και προς επίρρωση των λεγομένων του δημοσιοποιεί ηχητικό συνομιλίας του με έναν υπουργό ο οποίος λέει για άλλον υπουργό ότι «έχει δική του ατζέντα» και όχι αυτή του «μαγαζιού».

Επειδή όλα τα μαγαζιά έχουν ιδιοκτήτη μπορεί να υποθέσει κάποιος ποιον βάζει άθελά του στο κάδρο, αν υποτεθεί ότι το «μαγαζί» είναι αυτό που όλοι καταλαβαίνουν. Για όσους αντιλαμβάνονται την πολιτική αργκό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο υπουργός στον οποίο αποδίδεται από τον συνάδελφό του προσωπική ατζέντα, σε απόκλιση από αυτή του «μαγαζιού», εμφανίζεται σε άλλη συνομιλία με δημοσιογράφο να υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του μικρού κυβερνητικού εταίρου της συγκυβέρνησης ζητούσε από τον ίδιο, μπροστά στον πρωθυπουργό, να υποδείξει σε εισαγγελέα να συλλάβει δημοσιογράφους με τους οποίους βρισκόταν σε αντιπαράθεση…

Ο πρώτος υπουργός, αυτός που συνομιλεί με τον προαναφερθέντα επιχειρηματία ο οποίος ηχογράφησε τη συνομιλία, πρωταγωνιστεί και αλλού. Καταγγέλλεται από άλλον, πρώην φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματία, ότι έστησε σε συνεννόηση με το… White House, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου, μαύρη χρηματοδότηση μέσω εικονικής εργολαβίας με αραβικό κατασκευαστικό κολοσσό για να συγκεντρώσει ο εν λόγω επιχειρηματίας τα απαιτούμενο ποσό και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Και να στηθεί έτσι το ΣΥΡΙΖΑ Channel. Έμπνευση, όχι αστεία.

Παρένθεση: Υπενθυμίζεται ότι ένας άλλος επιχειρηματίας, επίσης φιλικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ τότε και συμμετέχων στον διαγωνισμό, είχε δηλώσει τις ημέρες που οι υποψήφιοι καναλάρχες ήταν εσώκλειστοι στο πλαίσιο της «μυστικής διαδικασίας» για τον πλειστηριασμό των τηλεοπτικών αδειών, ότι λειτουργούσε ως… λαγός για να ανεβάζει τις τιμές.

Επιστρέφουμε στα νυν. Η αραβική κατασκευαστική από την οποία «δάγκωσαν» τρία εκατομμύρια για να χρηματοδοτηθεί η συμμετοχή του φιλικού επιχειρηματία στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητά τώρα τα χρήματα της πίσω και έχει προσφύγει κατά του επιχειρηματία για μη εκτέλεση της κατασκευαστικής υπεργολαβίας που προέβλεπε το συμβόλαιο.

Ο επιχειρηματίας, αγανακτισμένος γιατί είναι και κερατάς και δαρμένος, καταθέτει στο δικαστήριο ότι «για ποια υπεργολαβία μου λέτε, εμένα που είπαν ότι εικονικό θα είναι το συμβόλαιο και ότι θα πάρω τα χρήματα για να κατέβω στον διαγωνισμό». Προσθέτει δε ότι μετά τον αποκλεισμό του από τη διαδικασία για τις άδειες τα χρήματα δόθηκαν για τη χρηματοδότηση φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ εντύπου…

Σε ένα mail που εστάλη εκείνη την περίοδο από τη λιβανέζικη κατασκευαστική και το οποίο ο επιχειρηματίας καταθέτει στο δικαστήριο, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος (σ.σ. White House) και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας.»

Εκτός από White House υπάρχει και πρόσωπο με τον κωδικό White Porscha που σημαίνει «άμωμο ον», «άμωμη ύπαρξη»! Εν τω μεταξύ, ο επιχειρηματίας Σαμπί Μιωνή προανήγγειλε συνέχιση των αποκαλύψεων για την άλλη υπόθεση, αυτή με τους καταγγελλόμενους εκβιασμούς εις βάρος του από υπουργό και το παραδικαστικό.

Τώρα σοβαρά, αν όλο αυτό που αποκαλύπτεται είναι κλάσμα των όσων συνέβαιναν, διότι προφανώς δεν αποκαλύπτονται όλα, αυτό δεν ήταν κυβέρνηση, ήταν «Η τιμή των Πρίτζι».

Επειδή όλο αυτό το απίθανο story είναι τόσο συναρπαστικό που θα μπορούσε να αφήσει ανέργους πολλούς σεναριογράφους ως ανέμπνευστους, μία ιδέα είναι να συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε ποσοστά και να το πουλήσουν ως σενάριο στο Χόλυγουντ με τίτλο «SYRIZA de papel». Θα βγάλουν όλοι τα σπασμένα με to παραπάνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments