Αθλητισμός

Euroleague: Αμφίβολη η έναρξη της νέας σεζόν

Euroleague: Αμφίβολη η έναρξη της νέας σεζόν
Euroleague: Στον «αέρα» βρίσκεται το τζάμπολ του πρώτου τη τάξει μπασκετικού πρωταθλήματος της Ευρώπης λόγω κορωνοϊού.

Άγνωστο είναι για την ώρα το μέλλον της Euroleague. Ενώ κανονικά είχε αποφασιστεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα την 1η Οκτωβρίου, τώρα αρκετές ομάδες αρνούνται στο να υπάρξει τζάμπολ τη συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς οι πτήσεις, που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού, δεν θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Επίσης, σε πρώτη φάση η διοργάνωση θα πρέπει να αρχίσει τις αναμετρήσεις της χωρίς οπαδούς στις κερκίδες.

Μάλιστα, οι σύλλογοι φαίνεται να έστειλαν αίτημα για την αναβολή της διοργάνωσης και την μετάβασή της για τον Δεκέμβρη.

Όπως ισχυρίζεται ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Γιάκοβ Μέιρ: “Η οικονομική αβεβαιότητα αλλά και οι περιορισμένες πτήσεις, είναι ο βασικός λόγος που αρκετές ομάδες, δεν θέλουν να ξεκινήσουν τα παιχνίδια τον Οκτώβριο αλλά τον Δεκέμβριο”. Φυσικά, ο προβληματισμός της Λίγκας είναι αρκετά μεγάλος, αφού υπάρχει, παράλληλα και ο κίνδυνος της εξάπλωσης του ιού. Σημειώνεται πως, για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση και όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση της πανδημίας. “Το εμπόδιο είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η διοίκηση της Euroleague θα συζητήσει το θέμα και θα αποφασίσει” καταλήγει ο Μέιρ.

Τέλη Μαΐου είχε επισημοποιηθεί το οριστικό τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 22 Μαΐου η εισήγηση των παικτών και του εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου έγινε δεκτή από τις ομάδες και έτσι μπήκε οριστικά φινάλε στη σεζόν 2019/20, λόγω του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση σημείωνε: «Η σεζόν 2019/20 σε Euroleague και Eurocup ακυρώνονται. Οι φετινές ομάδες συνεχίζουν στις διοργανώσεις για τη σεζόν 2020/21. Η επόμενη σεζόν ξεκινά την 1η Οκτωβρίου στην Euroleague και 30 Σεπτεμβρίου στο Eurocup. Υπήρξε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μετόχων για τέταρτη φορά από την διακοπή της δράσης στις 12 Μαρτίου λόγω του κορωνοϊού.

Ακολουθώντας την απόφαση της προσωρινής διακοπής της αγωνιστικής δράσης, προσπάθησαν όλες οι πλευρές, η Λίγκα, οι ομάδες, οι παίκτες κι έδειξαν διάθεση να συνεχιστεί η σεζόν. Έχοντας ερευνήσει κάθε δυνατή επιλογή η Λίγκα αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη σεζόν σε Euroleague και Eurocup όπως και το τουρνουά των μικρών ηλικιών για τους παρακάτω λόγους:

Η υγεία κι η ασφάλεια των αθλητών, φιλάθλων, προσωπικού, συνεργατών και της τοπικής κοινωνίας παραμένει βασική προτεραιότητά μας. Οι ποικίλες αντιδράσεις στον κορωνοϊό από χώρα σε χώρα δεν εγγυώνται πως όλες οι ομάδες θα είχαν τις ίδιες μέρες προετοιμασίας και προπόνησης. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω οι τοπικές Αρχές είχαν διαφορετικά μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες και δεν μπορούσαν να εγγυηθούν πως όλες οι ομάδες θα είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε πόλη που θα επιλέγαμε.

Ο περιορισμένος χρόνος προπονήσεων των τριών εβδομάδων θα αύξανε τις πιθανότητες τραυματισμών στους παίκτες. Για λόγους δικαιοσύνης δεν ήταν δυνατόν να περιορίσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα συνέχιζαν στην διοργάνωση. Παρά το εξοντωτικό ιατρικό πρωτόκολλο και την αβεβαιότητα που υπάρχει αν κάποιος παίκτης, προπονητής ή διαιτητής βρισκόταν θετικός σε τεστ θα έπρεπε να μπει στην απομόνωση για 14 μέρες. Θα ήταν αδύνατον για αυτό το λόγο να εγγυηθούμε πως θα ολοκληρωνόταν τον Ιούλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments