Αθλητισμός

Λαμία – Ξάνθη: 0-0

Λαμία – Ξάνθη: 0-0
Λαμία - Ξάνθη: «Λευκή» ισοπαλία είχαμε στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας στο αναβληθέν λόγω κορωνοϊού παιχνίδι των play out.

«Κόλλησαν» στο μηδέν η Λαμία και η Ξάνθη αφού δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο αναβληθέν ματς για τα play out της Super League 1. Οι Ξανθιώτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ότι έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα για μία ώρα. Η Λαμία έμεινε με 10 όταν ο Ανέστης Βλαχομήτρος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε τέσσερα λεπτά στο 29ο λεπτό του ματς.

Η Ξάνθη το προσπάθησε περισσότερομόνο στο τελευταίο τέταρτο, αλλά δεν ήταν αρκετό. Έχασε, έτσι, σημαντική ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα παραμονής στην πρώτη κατηγορία.

Ο Γιώργος Πετράκης έδωσε φανέλα βασικού στον 18χρονο, Ανέστη Βλαχομήτρο. Όπως φαίνεται, κι άλλοι συνομήλικοί του θα πάρουν ευκαιρίες στα εναπομείναντα ματς της σεζόν.

Όπως αναφέρει το sport24.gr, η μείωση του μπάτζετ για την επόμενη αγωνιστική χρονιά σε συνδυασμό με την ανάγκη για την ανάδειξη νέων παικτών από τα σπλάχνα της ομάδας οδηγεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πιο ταλαντούχος νεαρός των Φθιωτών δεν τα πήγε καλά στην τρίτη του συμμετοχή στη Super League της τρέχουσας σεζόν και πρώτη στο αρχικό σχήμα (στο πρωτάθλημα, γιατί στο Κύπελλο ξεκίνησε βασικός στη ρεβάνς με τον Αιολικό). Αντίκρισε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 25ο λεπτό (Μουλέν) και τη δεύτερη στο 29ο (Κασάδο). Με δύο μέσα σε τέσσερα λεπτά αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Δεν τα κατάφερε η Ξάνθη

Μία ώρα παιχνιδιού με παίκτη παραπάνω και απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει στόχους πέραν του καλύτερου πλασαρίσματος στη βαθμολογία – κάτι το οποίο δεν έχει πρακτικό αντίκρυσμα – η Ξάνθη δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων.

Πολλά λάθη, προσπάθειες που έμειναν ημιτελείς και κυρίως χαρακτηριζόταν από την απουσία καθαρού μυαλού. Βιασύνη και κυρίως έλλειψη σχεδίου και πλάνου από τους Θρακιώτες. Δύσκολα θα μπορούσαν να συναντήσουν πιο ευνοϊκές συνθήκες (πλην βροχής) με αποβολή στο 30′ και τον αντίπαλο με αρκετές αλλαγές.

Η Ξάνθη φόρτσαρε μόνο στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετό. Η ομάδα της Θράκης έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ της, αλλά και πάλι η πίεση του χρόνου οδήγησε σε λανθασμένες επιλογές.

Ούτε το ωραίο σουτ του Ντε Αμορίμ – ο Βραζιλιάνος ήταν ο καλύτερος του ματς – στο 77ο λεπτό, ούτε η κεφαλιά του Κάστρο στο 85ο, ούτε η προσπάθεια του Αργεντινού και του Κασάδο μετά από την εκτέλεση φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς στο 87ο ήταν αρκετά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Βάντερσον, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (89′ Πλιάτσικας), Σάλιακας (58′ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (81′ Ασίγκμπα), Ρόμανιτς, Βλαχομήτρος.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (77′ Σόσα), Κασάδο, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον (62′ Τζουρίτσκοβιτς), Κοβάτσεβιτς (46′ Γκαργκαλατζίδης), Τερκί (88′ Φασίδης), Μουλέν, Φόσε (82′ Κάστρο).

Δείτε τα στιγμιότυπα του ματς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments