Αθλητισμός

Λάρισα – Πανιώνιος: 0-0

Λάρισα – Πανιώνιος: 0-0
Λάρισα - Πανιώνιος: Αν και με 10 παίκτες, ο «Ιστορικός» άντεξε στην έδρα της ΑΕΛ και πήρε πολύτιμο βαθμό για την παραμονή του στην κατηγορία.

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΕΛ και Πανιώνιο στη Λάρισα για την 5η αγωνιστική των play out της Super League. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι η κερδισμένη του ματς αφού πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες.

Ο «Ιστορικός» άντεξε και παρέμεινε αήττητος στο μίνι πρωτάθλημα των play out, μετρώντας πλέον τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Όπως επισημαίνει το sport24.gr, oι κυανέρυθροι συνεχίζουν να αποτελούν την καλύτερη άμυνα στα play out, έχοντας δεχτεί ένα γκολ, αυτό από την Ξάνθη με πέναλτι.

Αποβολή του Ντομίνγκες στο 31′

Η ΑΕΛ ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, ενώ ο Πανιώνιος «καιγόταν» για βαθμό ή βαθμούς, ώστε να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή του παρουσία στο μίνι πρωτάθλημα μετά την κανονική περίοδο. Η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Βόκολος σε σχέση με το νικηφόρο ματς με την Ξάνθη ήταν η χρησιμοποίηση του Οικονομίδη αντί του Παπαγεωργίου. Αυτός ήταν και ο πρώτος που απείλησε για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, με το σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Φωνές για την αποβολή

Είχε μπόλικη ταχύτητα από τα άκρα ο Πανιώνιος με Λυμπεράκη και Οικονομίδη, αλλά τα σχέδιά του ανατράπηκαν στο 31′, όταν ο Ντομίνγκες δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τόρζε και αποβλήθηκε! Ήταν μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, αφού αποβλήθηκε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκος Ζαμάνης, ενώ κίτρινη δόθηκε στον γενικό αρχηγό Δημήτρη Ναλιτζή.

Ο Λεωνίδας Βόκολος αναγκάστηκε να περάσει στον αγώνα κεντρικό αμυντικό για να «μπαλώσει» το κενό που άφησε ο Βραζιλιάνος. Ως εκ τούτου θυσίασε τον Οικονομίδη για να βάλει στον αγώνα τον Ευαγγέλου και η διάταξη έγινε 4-4-1, με μοναδικό προωθημένο τον Τσιλούλη. Παρότι οι Νεοσμυρνιώτες κλήθηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο, μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα έχασαν τεράστια ευκαιρία για να σκοράρουν, αλλά ο Μπέρτος με καίριο τάκλινγκ σταμάτησε το δυνατό σουτ του Λυμπεράκη από κοντά.

Η απάντηση ττης Λάρισας ήρθε στο 38′, όταν ο φορ Παπάζογλου βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε και μετά το τάκλινγκ του Ευαγγέλου η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι και κόρνερ. Η ΑΕΛ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή 54% και με μία τελική περισσότερη (3-2).

Μόνο η ΑΕΛ έκανε ευκαιρίες, πολλή δουλειά ο Κότνικ

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η ΑΕΛ περιόρισε τον Πανιώνιο στο δικό του μισό. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στο γκολ, χτυπώντας από τα άκρα και από τον άξονα. Ο τερματοφύλακας Κότνικ είχε μπόλικη δουλειά για να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη. Τα κατάφερε ακόμη κι όταν δεν έκανε τις καλύτερες δυνατές εξόδους. Έκανε βέβαια μια εξαιρετική επέμβαση στο 75′, σε εκτέλεση φάουλ του Τόρζε.

Με αυτοθυσία και σωστή διαχείριση ο Ιστορικός κατόρθωσε να κρατήσει το μηδέν και να πανηγυρίσει έναν σπουδαίο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς, Ζίζιτς, Φιλίπ (79′ Μούζεκ), Σεσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ (46′ Ηλιάδης), Βινίσιους (59′ Πινακάς), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Παπάζογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Παπανικολάου, Κόρμπος, Οικονομίδης, Μαξίμοβιτς(81′ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης (61′ Άρσε), Τσιλούλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments