Ελλάδα

Ηράκλειο: Πρόσφυγας αυτοτραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο μπροστά σε υπαλλήλους

Ηράκλειο: Πρόσφυγας αυτοτραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο μπροστά σε υπαλλήλους
Ηράκλειο: Ένα σοβαρό περιστατικό με πρόσφυγα από τη Συρία έγινε στην πόλη της Κρήτης. Αρχικά, φαίνεται να υπήρξε προσπάθεια ομηρίας, αλλά στη συνέχεια ο άνδρας αυτοτραυματίστηκε.

Σοβαρό περιστατικό συνέβη στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, κοντά στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ηρακλείου, στην πόλη της Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνδρας από τη Συρία επιχείρησε να κρατήσει ομήρους, αλλά στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Το ρεπορτάζ του neakriti.gr αναφέρει: «Μια υπόθεση ομηρίας που κατέληξε σε αυτοτραυματισμό του δράστη συνέβη λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι στο Ηράκλειο. Αλλοδαπός, από τη Συρία, κρατώντας μαχαίρι ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, εισέβαλε στα γραφεία της Εκπαιδευτικής – Αναπτυξιακής εταιρείας “Πλοηγός” στη Λ. 62 Μαρτύρων και επιχείρησε να κρατήσει ομήρους τους υπάλληλους.

Ο άνδρας ζητούσε να πάρει ειδικά έγγραφα για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα και η γυναίκα του. Στο σημείο μετέβει ειδικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου και τον έπεισε να δώσει ένα τέλος στην ομηρία των υπαλλήλων. Ο ίδιος αυτοτραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια από το αιχμηρό αντικείμενο που κρατούσε, μαχαίρι ή ξυράφι. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και κάπως έτσι έληξε το περιστατικό, ευτυχώς, χωρίς σοβαρές απώλειες».

Νωρίτερα, δυστυχώς, επεισόδιο στη Μόρια κατέληξε στον θάνατο ενός 19χρονου με καταγωγή από την Αφρική. Όπως έγινε γνωστό υπήρξε συμπλοκή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή. Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή άφησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 6 Ιουλίου, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ένας 19χρονος από την Aκτή του Ελεφαντοστού άγρια χτυπημένος στο στήθος και στην κοιλιά με μαχαίρι από Αφγανό που διαμένει στο ΚΥΤ.

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται χτυπημένοι με μαχαίρι στην κοιλιά και στο μηρό άλλοι δυο Αφρικανοί από το Κονγκό και την Ακτή του Ελεφαντοστού, 33 και 19 ετών αντίστοιχα. Ένας τρίτος άνθρωπος νοσηλεύεται χτυπημένος με ξύλο στο κεφάλι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αφορμή για τη συμπλοκή αποτέλεσε το κλέψιμο ενός κινητού.

Όλα ξεκίνησαν στις 2:00 περίπου μετά τα μεσάνυχτα με αφορμή την κλοπή από Αφγανό ενός κινητού τηλεφώνου ιδιοκτησίας Αφρικανού. Σύντομα η σύρραξη γενικεύτηκε με αποτέλεσμα ο 19χρονος να χάσει τη ζωή του και οι υπόλοιποι να τραυματιστούν. Από την Αστυνομία έχουν γίνει προσαγωγές και θεωρείται ότι ο ένας από τους προσαχθέντες είναι ο Αφγανός δράστης της φονικής επίθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments