Ελλάδα

Κρήτη Ηράκλειο: Τουρίστρια με κορωνοϊό έκανε βόλτες τρεις μέρες

Κρήτη Ηράκλειο: Τουρίστρια με κορωνοϊό έκανε βόλτες τρεις μέρες
Κρήτη Ηράκλειο: Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη μετά τον εντοπισμό τουρίστριας που έκανε βόλτες, ενώ είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στον νομό Ηρακλείου. Τουρίστρια που βγήκε θετική στον κορωνοϊό, δεν ήθελε να χαλάσει τις διακοπές της και παραβίασε το πρωτόκολλο. Δεν έμεινε στο ξενοδοχείο της για 24 ώρες, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η τουρίστρια από τη Ρουμανία μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπεβλήθη στο τεστ για κορωνοϊό και στη συνέχεια της δόθηκε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η οδηγία να μεταβεί στο ξενοδοχείο της και να παραμείνει εκεί για 24 ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Το ξενοδοχείο, ωστόσο, ήταν κλειστό και το τουριστικό γραφείο την οδήγησε σε άλλο, διαθέσιμο, χωρίς όμως να ειδοποιηθούν οι Αρχές για την αλλαγή αυτή.

Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα του τεστ βγήκαν και ήταν θετικά.Έτσι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στο δηλωθέν ξενοδοχείο… αλλά “ατύχησε”.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας, η οποία βρέθηκε στο νέο κατάλυμα. Σχεδόν βρέθηκε, καθώς δεν ήταν στο δωμάτιό της αλλά έκανε βόλτες απολαμβάνοντας τις διακοπές της. Στο διάστημα αυτό είχαν περάσει 72 ώρες. Το συμβάν όμως, δεν έληξε εκεί,. Όταν η τουρίστρια ενημερώθηκε ότι έχει μολυνθεί με τον φονικό ιό και πρέπει να τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο «καραντίνας», εκείνη αντέδρασε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλει να χαλάσει τις διακοπές της». Τελικά, με την συνδρομή της αστυνομίας πείστηκε και μεταφέρθηκε στο χώρο που έχει οριστεί.

Δύο τα νέα κρούσματα τουριστών στην Κρήτη

Δύο ακόμα τουρίστες που μετέβησαν για διακοπές στην Κρήτη διαπιστώθηκαν πως έχουν προσβληθεί με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, πρόκειται για μία γυναίκα από τη Γερμανία και έναν ακόμα τουρίστα που έφτασαν την Κυριακή στο Ηράκλειο και βρέθηκαν θετικοί ύστερα από έλεγχο. Το barcode που κρατούσαν έδειξε πως έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού με τα ειδικά υγειονομικά συνεργεία από τις ένοπλες δυνάμεις να προχωρούν στη λήψη δείγματος.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν για τις διακοπές τους και περίμεναν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Μέσα σε λίγες ώρες τα αποτελέσματα έδειξαν πως είχαν νοσήσει. Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο «καραντίνας» στη Χερσόνησο. Αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο μένουν συνολικά τρία άτομα με κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments