Ελλάδα

Πλατεία Βικτωρίας: Μεταφέρθηκαν όλοι οι πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού [pics]

Πλατεία Βικτωρίας: Μεταφέρθηκαν όλοι οι πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού [pics]
Πλατεία Βικτωρίας: Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά με πειθώ.

Αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας σε προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ όπως προτάσσουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στις δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού μεταφέρθηκαν προσωρινά περίπου 150 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που παρέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας.

Ο Νότης Μηταράκης παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα στην πλατεία και παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς τους, σημειώνει ότι «αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».

Η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να προκληθούν επεισόδια

Μάλιστα, κάνει λόγο για «προσπάθεια αλληλέγγυων, που ήρθαν στην πλατεία Βικτωρίας, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων». Από την άλλη, σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να προκληθούν επεισόδια, αλλά με πειθώ.

Η απάντηση της ΕΛΑΣ στις καταγγελίες για αστυνομική βία 

Ωστόσο, αναφέρει ότι το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουλίου δημιουργήθηκε ένταση με αλληλέγγυους, οι οποίοι αντέδρασαν σε ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να απομακρύνουν αλλοδαπούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η καταγγελία ότι άνδρες των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν βία

Νωρίτερα, την Κυριακή 5 Ιουλίου, η σελίδα «Not Leaving My Home» έκανε ανάρτηση από τα γεγονότα στην πλατεία Βικτωρίας, προβαίνοντας σε καταγγελία μάλιστα ότι οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν και μια έγκυο γυναίκα, ενώ στα βίντεο φαίνονται άνδρες της αστυνομίας να έχουν έρθει σε ένταση με τους πρόσφυγες, ενώ ακούγονται γυναίκες και παιδιά να φωνάζουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρόσφυγες που έφτασαν στην Αθήνα από τη Λέσβο, αφού έλαβαν άσυλο, ενώ κάποιοι άλλοι πρόκειται για οικογένειες οι οποίες βρέθηκαν στον δρόμο στο πλαίσιο των εξώσεων λόγω της λήξης προγραμμάτων στέγασης και των διατάξεων που πέρασε η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments