Αθλητισμός

Σάσα Βεζένκοφ Ολυμπιακός: Μένει στο ΣΕΦ ο διεθνής φόργουορντ

Σάσα Βεζένκοφ Ολυμπιακός: Μένει στο ΣΕΦ ο διεθνής φόργουορντ
Σάσα Βεζένκοφ Ολυμπιακός: Παίκτης των «ερυθρόλευκων» θα παραμείνει για τα επόμενα δύο χρόνια ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ολυμπιακός και Σάσα Βεζένκοφ συνεχίζουν μαζί για ακόμη δύο χρόνια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διεθνής φόργουορντ έβαλε “νερό στο κρασί του” και δέχθηκε μείωση στις οικονομικές του απολαβές, με αποτέλεσμα να δώσει τα χέρια με τους Πειραιώτες. Σημειώνεται, πως ο παίκτης είχε υποστηρίξει σε κάθε τόνο το προηγούμενο διάστημα πως ήθελε να μείνει στο ΣΕΦ.

Μάλιστα, είχε συζητήσει σε εξαιρετικό κλίμα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ωστόσο είχε παρατηρηθεί μια οικονομική διαφορά. Η ΚΑΕ είχε ανέβει λίγο, ο Βεζένκοφ με τη σειρά του κατέβηκε λίγο και έτσι βρέθηκε η χρυσή τομή για να συνεχίσει με τα “ερυθρόλευκα” για δύο ακόμη χρόνια.

Πλέον απομένει μόνο η ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό, η οποία πιθανότατα θα είναι κι επόμενη μετά από αυτή της ανανέωσης του Γιώργου Πρίντεζη και των μετεγγραφών των Μάρτιν, Ζαν-Σαρλ, Λαρεντζάκη και Τζένκινς.

Ο 25χρονος φόργουορντ είναι στην ομάδα του Πειραιά από το 2018. Η σεζόν που ολοκληρώθηκε τον βρήκε να έχει 7,1 πόντους (62,5% δίποντα, 45,9%) και 2 ριμπάουντ μεταξύ άλλων σε 13:38 και 26 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει την ομάδα από την αρχή αυτή τη φορά ευελπιστεί σε ακόμη καλύτερες ημέρες, άλλωστε, υπό τις οδηγίες του έχει κάνει και την καλύτερή του χρονιά στη διοργάνωση (7,5 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ, 0,7 κλεψίματα, 0,2 κοψίματα σε 18:23), στη Μπαρτσελόνα την περίοδο 2016-17.

Η καριέρα του ξεκίνησε στον Άρη:

Ο Βεζένκοφ ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην ηλικία των δέκα ετών, όταν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών του ΑΠΟΕΛ. Το 2009, η οικογένεια του μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη και συνέχισε στην ομάδα του Άρη. Την σεζόν 2011-12, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα των “κίτρινων”, παίζοντας σε οκτώ αγώνες του πρωταθλήματος και δύο των πλέι-οφ.

Την επόμενη χρονιά, έπαιξε σε είκοσι ματς της κανονικής σεζόν και σε έναν αγώνα των πλέι-οφ, πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 3,9 πόντους. Κορυφαία του επίδοση για εκείνη την χρονιά, ήταν οι 13 πόντοι εναντίον του Ρεθύμνου, στις 2 Φεβρουαρίου 2013.Ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος 2012-13, επικρατώντας του συμπαίκτη του στον Άρη, Λευτέρη Μποχωρίδη για έναν βαθμό στην τελική ψηφοφορία.

Στις 16 Μαΐου 2013, ανακοινώθηκε ότι την επόμενη σεζόν ο Βεζένκοφ θα φοιτούσε στο πανεπιστήμιο Εξέβιερ του Σινσινάτι των ΗΠΑ,αλλά τρεις μήνες αργότερα έγινε γνωστό ότι ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Άρη για τρία ακόμη χρόνια. Την σεζόν 2013-14, καθιερώθηκε ως βασικός παίκτης της ομάδας του Άρη, παίζοντας σε 25 αγώνες της κανονικής περιόδου και έναν ακόμη των πλέι-οφ.

Την σεζόν 2014-15, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 469 πόντους και δεύτερος ριμπάουντερ με 201 ριμπάουντ, ενώ ήταν τέταρτος στα εύστοχα τρίποντα και πέμπτος στα κερδισμένα φάουλ. Τρεις μήνες πριν γίνει είκοσι ετών, έγινε ο νεότερος πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ρεκόρ της μέχρι τότε καριέρας του, οι 29 πόντοι και τα 14 ριμπάουντ στην εκτός έδρας νίκη του Άρη εναντίον του ΠΑΟΚ με 77-78, στις 7 Φεβρουαρίου 2015. Στα τέλη Απριλίου του 2015, δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του NBA για το 2015, αλλά μερικές ημέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι αναμένεται να αποσύρει το όνομα του από τη διαδικασία και να μείνει στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments