Ελλάδα

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας αύριο – Αντιδρά στο νομοσχέδιο για τις πορείες

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας αύριο – Αντιδρά στο νομοσχέδιο για τις πορείες
ΑΔΕΔΥ: Σε στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου καλεί αύριο η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις.

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρά η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις πορείες και τις διαδηλώσεις. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 8 Ιουλίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ η ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, για συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στις 11:30.

Με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει πως «οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά», συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων» καθώς και ότι «κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες».

“Προσπαθούν να εμφανίσουν τις κινητοποιήσεις ως εγκληματικές και επικίνδυνες”

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση: «Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει εγκληματικό και επικίνδυνο».

Η ΑΔΕΔΥ εκτός από τη συγκέντρωση της Τετάρτης, καλεί τους εργαζόμενους και σε δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 19:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος «από κοινού με το ΕΚΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις». Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κάλεσε, τέλος, «τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια Σωματεία, να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται πως η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη εκφράσει σφοδρή κριτική σε προβλέψεις του νομοσχεδίου όταν κλήθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή να εκφέρει γνώμη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της, Ιωάννης Πάιδας έθεσε θέμα «οργανωτή»: «Του χρεώνεται ευθύνη για τυχόν απώλεια ζωής, φθορές περιουσίας και σωματικής ακεραιότητας. Δεν είναι δυνατό να δίνουμε σε άτομα ή μεμονωμένες ομάδες την ευκαιρία προβοκάτσιας. Τα άτομα αυτά, γνωρίζοντας ποιος είναι ο “οργανωτής” μπορεί να σπάσουν βιτρίνες και μετά να ασκηθεί δίωξη στον “οργανωτή”. Η σχετική διάταξη πρέπει να αφαιρεθεί, αλλιώς θα είμαστε συνεχώς στα δικαστήρια με κίνδυνο για φυλάκιση και για την οικογενειακή μας περιουσία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments