Ελλάδα

ΗΣΑΠ: Πως έγινε το ατύχημα

ΗΣΑΠ: Πως έγινε το ατύχημα
ΗΣΑΠ: Ανακοίνωση εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ για το ατύχημα που έγινε στο σταθμό της Κηφισιάς- Τι λένε οι μηχανοδηγοί

Ανακοινώση για τα αίτια του ατυχήματος που συνέβη στον σταθμό της Κηφισιάς εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ. Το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 7 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άτομα. Για το συμβάν μιλάνε και οι μηχανοδηγοί των τρένων ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρχε ζήτημα με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο συρμός. Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος που έφτασε στο σημείο εσπευσμένα μετά το ατύχημα, δήλωσε ότι βροχή μαζί με το χώμα πάνω στις ράγες φαίνεται ότι ήταν ένας κακός συνδυασμός που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει η πρόσκρουση του συρμού του ΗΣΑΠ πάνω σε τοιχίο.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος της Κηφισιάς

«Είχαμε ένα πρωτοφανές γεγονός, ευτυχώς όχι με θύματα, με εννέα ελαφρά τραυματίες επιβάτες. Ο συρμός προσέκρουσε και δεν εκτροχιάστηκε. Αυτό οφείλεται στο ότι το αντιολισθητικό σύστημα του τρένου δεν λειτούργησε ομαλά λόγω της ολισθηρότητας που είχε αναπτυχθεί από τη βροχή σε ανάμειξη με τη σκόνη και τα χωμάτινα υπολείμματα της ράγας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμάκος.

Και πρόσθεσε: «Οι συμπολίτες μας είναι ελαφρώς τραυματισμένοι, διακομίστηκαν σε γειτονικά νοσοκομεία, η Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να κάνει σπουδαία πράγματα. Μπορεί να δημιουργηθεί κατάσταση ολισθηρότητας από τυχαία γεγονότα. Έρχεται πραγματογνώμονας. Η συγκοινωνία δεν παρακωλήθηκε καθόλου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΗΣΑΠ, μιλώντας στον Real FM δήλωσε: «Είχε ψιλόβροχο και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Δεν λειτούργησε σωστά και το αντιολισθητικό σύστημα που έχει το τρένο. Παράλληλα, ο κ. Φωτεινός απέκλεισε να είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι έπρεπε ο μηχανοδηγός. «Δεν μπαίνουν με ταχύτητες, μπαίνουν με μικρή ταχύτητα. Αποκλείεται. Το πατινάρισμα συμβαίνει συχνά, το κακό είναι να σου τύχει σε τερματικό σταθμό.Είναι και γερασμένα τα τρένα, έχουν 35 χρόνια καριέρας» σημείωσε ο κ. Φωτεινός και τόνισε ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο μηχανοδηγός υποστηρίζει ότι δεν έπιασαν τα φρένα λόγω της ολισθηρότητας στις ράγες εξαιτίας της βροχόπτωσης και πως δεν λειτούργησε και το αντιολισθητικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να φρενάρει.

Η ΣΤΑΣΥ

Τραυματίσθηκαν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός.

Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments