Ελλάδα

Ιταλός φαρσέρ Σαμαράς: Αυτήν τη φορά ο δημοσιογράφος «πέθανε» τον πρώην πρωθυπουργό

Ιταλός φαρσέρ Σαμαράς: Αυτήν τη φορά ο δημοσιογράφος «πέθανε» τον πρώην πρωθυπουργό
Ιταλός φαρσέρ Σαμαράς: Ξαναχτύπησε ο Ντε Μπενεντέτι. Αυτή τη φορά θύμα του ο πρώην πρωθυπουργός για τον οποίον διέδωσε τη φήμη ότι πέθανε.

Ο Ιταλός φαρσέρ Ντε Μπενεντέτι έχει ένα βασικό χόμπι. Να «πεθαίνει» πολιτικούς από όλον τον πλανήτη. Αυτή τη φορά, θύμα του έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά την προσφιλή του τακτική, δημιούργησε ψεύτικο λογαριασμό με το όνομα του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρστου, μέσα από τον οποίο ανακοίνωνε την είδηση του «θανάτου» του Αντώνη Σαμαρά στα αγγλικά.

«ΕΠΕΙΓΟΝ. Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωση τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί σύντομα» γράφει από τον ψεύτικο λογαριασμό ο Ιταλός φαρσέρ.

Προφανώς ο λογαριασμός αυτός ήταν ψεύτικος, μιας και ο κ. Σκέρτσος διαθέτει ήδη επίσημο λογαριασμό στο Twitter με διαφορετικό Username από αυτό που χρησιμοποίησε ο Ιταλός φαρσέρ για την μακάβρια φάρσα του.

Γνωστός για τα fake news που ανεβάζει στο Twitter, δεν είναι η πρώτη φορά που «πεθαίνει» Έλληνα πολιτικό. Πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε πως ‘εφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης. Συγκεκριμένα, δημιούργησε πάλι έναν λογαριασμό στο Twitter με το όνομα του Έλληνα υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη και το μεσημέρι «ανέβασε» την είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο κ. Σαρτζετάκης.

Λίγα λεπτά αργότερα, έγραψε πως ο λογαριασμός αυτός είναι ψεύτικος, κι ανήκει στον ίδιο τον Ντε Μπενεντέτι. Η «ανάρτηση» έγραφε στα αγγλικά: «ΕΠΕΙΓΟΝ. Η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας». Μάλιστα, πρόσθετε ότι στη συνέχεια θα υπήρχε και επίσημη ανακοίνωση.

Ποιος είναι ο Ντε Μπενεντέτι

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και δάσκαλος σε ένα σχολείο της Ρώμης, γεννήθηκε στην Ιταλία κι έχει γίνει διάσημος καθώς κατάφερε να ξεγελάσει μια σειρά από ιταλικές εφημερίδες «παγιδεύοντάς» τις να δημοσιεύσουν μια σειρά από συνεντεύξεις με πρόσωπα διεθνούς φήμης, τις οποίες όμως ποτέ δεν πήρε.  Συγγραφείς όπως ο Τζον Γκρίσαμ, ο Άρθουρ Μίλερ, ο Ζοζέ Σαραμάγκου, Μάριο Βάρκας Λιόσα, Φίλιπ Ροθ, πολιτικοί, όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, πνευματικοί ηγέτες όπως ο Δαλάι Λάμα και ο Πάπας Βενέδικτος ήταν κάποιοι από αυτούς που άθελά τους πρωταγωνίστησαν στα σχέδια του Ντε Μπενεντέτι. svg%3E

Μάλιστα, η δραστηριότητά του «ξεσκεπάστηκε» όταν ο Φίλιπ Ροθ κλήθηκε να σχολιάσει τα επικριτικά σχόλια που «έκανε» σε μια ιταλική εφημερίδα για τον Μπαράκ Ομπάμα, με τον συγγραφέα να αρνείται ότι είχε δώσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη… Από το 2011, ο Ντε Μπενεντέτι επιδίδεται στη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter, «υποδυόμενος» προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς, διασπείροντας μέσα από αυτούς ψευδείς ειδήσεις. Ενδεικτικό της επιρροής του το γεγονός ότι μια ανάρτησή του για τον «θάνατο» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το 2012, ήταν αρκετή για να προκαλέσει άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, ενώ πολλές από τις αναρτήσεις του αναπαράγονται από οργανισμούς, ηγέτες και μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments