Ελλάδα

Νέοι σταθμοί μετρό: Τουλάχιστον 63.000 επιβάτες θα εξυπηρετούνται [vid]

Νέοι σταθμοί μετρό: Τουλάχιστον 63.000 επιβάτες θα εξυπηρετούνται [vid]
Νέοι σταθμοί μετρό: Από το πρωί της Τρίτης, οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, θα μπορούν και αυτοί να χρησιμοποιούν το μετρό.

Τους νέους σταθμούς του μετρό, «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», εγκαινίασε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνολικά 11.000 λιγότερα αυτοκίνητα αναμένεται να κυκλοφορούν σύντομα με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών του μετρό, ενώ σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, τόνισε πως με την παράδοση των τριών νέων σταθμών, που αποτελούν ουσιαστικά την επέκταση της γραμμής 3 «Χαϊδάρι – Πειραιάς, «κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη».

Λίγα λεπτά μετά τις επτά το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου, κατέφθασε στον σταθμό «Αγία Βαρβάρα» ο πρωθυπουργός, ο οποίος επικύρωσε συμβολικά το εισιτήριό του, ενώ ενημερώθηκε για έναν αγωγό παλαιού υδραγωγείου, ο οποίος εντοπίστηκε κατά την διάρκεια των εργασιών κατασκευής του σταθμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβιβάστηκε στον συρμό, συνομίλησε με την οδηγό του, και κατευθύνθηκε προς τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός», όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς.

Θα χρησιμοποιούν το μετρό 63.000 νέοι επιβάτες ημερησίως

Έξω από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζόμενους της «Αττικό Μετρό», χαρακτηρίζοντας το έργο «μεγάλη παρακαταθήκη και όνειρο πολλών δεκαετιών», ενώ απευθυνόμενους στους εργαζόμενους τόνισε πως «είναι εκείνοι που φροντίζουν να δουλεύουν όλα με ασφάλεια». Εξερχόμενος από τον σταθμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στην ανακαινισμένη πλατεία του Κορυδαλλού, όπου είχε σύντομη συνομιλία με πολίτες, ενώ σταμάτησε και σε έναν σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε ξανά στον συρμό με κατεύθυνση τον σταθμό του μετρό «Νίκαια», όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παράδοσης του έργου. «Από το πρωί της Τρίτης, οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, θα μπορούν και αυτοί να χρησιμοποιούν το μετρό. Όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες και επισκέπτες της πόλης μας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το μετρό για να επισκεφτούν αυτές τις περιοχές», ανέφερε κατά την ομιλία του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Υπολογίζεται ότι θα χρησιμοποιούν το μετρό 63.000 νέοι επιβάτες ημερησίως. Θα κυκλοφορούν στους δρόμους 11.000 λιγότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα ημερησίως. Και τέλος, θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 60 τόνους ημερησίως. Έτσι, σήμερα, πάνω από τους μισούς κατοίκους της Αττικής, συγκεκριμένα 2,6 εκατομμύρια, έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς. Κι αυτό δείχνει ότι πλέον το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και ιδίως του μετρό, καλύπτει όλο και πιο ικανοποιητικά τον νομό Αττικής», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments