Ελλάδα

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς σε διαφήμιση του 1975

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς σε διαφήμιση του 1975
Δημήτρης Κοντομηνάς: Μια φωτογραφία που παρουσιάζει τον γνωστό επιχειρηματία αρκετά διαφορετικό από ό, τι είναι σήμερα. Βέβαια, έχουν περάσει και 45 χρόνια. Δεν τα λες και λίγα...

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο εντοπίσαμε στο ίντερνετ. Άλλωστε, το διαδίκτυο έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς. Όλοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Κοντομηνά από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Αν γυρίσουμε πίσω στο 1969, δεν ήταν τόσο γνωστός. Τότε, ο ίδιος μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά ξεκίνησαν μια ασφαλιστική εταιρεία που το όνομά της έδινε πραγματικά άλλη εντύπωση. «Interamerican». Έμοιαζε περισσότερο με όνομα ενός αμερικάνικου κολοσσού παρά με μια μικρή ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.

Το 1974 ήρθε η Μεταπολίτευση, η χώρα βγήκε από τον «γύψο» της Χούντας των Συνταγματαρχών και αυτή ήταν και η χρονιά που η μικρή εταιρεία του Κοντομηνά και του συνεταίρου του γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη.

Είχε προλάβει να γίνει Ανώνυμη Εταιρεία από το 1971, αλλά τρία χρόνια μετά είχε… ανέβει κατηγορία, έπαιζε σε άλλα επίπεδα κι έτσι ο νέος επιχειρηματίας από τα Σεπόλια ζούσε το δικό του όνειρο. Το 1975 στο πρώτο φύλλο της «Ελευθεροτυπίας» βρίσκουμε μια διαφήμιση με τον 36χρονο τότε Δημήτρη Κοντομηνά να μιλάει για το πόσο μεγάλωσε η εταιρεία του.

Δείτε τη διαφήμιση και παρατηρήστε τον Δημήτρη Κοντομηνά

Με το πέρασμα των χρόνων, ο επιχειρηματίας πήρε τα ρίσκα του, πούλησε την ασφαλιστική εταιρεία σε πορτογαλική εταιρεία που αργότερα συγχωνεύτηκε με μια ολλανδική, ενώ πούλησε και τον «Alpha» στη «Motor Oil» του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο κ. Κοντομηνάς ήρθε στο προσκήνιο για αρνητικούς λόγους. Ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης του «έφαγε» 55 εκατομμύρια ευρώ. Ένα απίστευτο ποσό, όπως και να έχει.

Την απίστευτη αποκάλυψη σχετικά με τον γιατρό «μαϊμού» έκανε δημόσια ο Δήμος Βερύκιος, μαρτυρώντας πως θύμα του συγκεκριμένου ανθρώπου είχε πέσει και ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, από τον οποίο ο ψευτογιατρός πήρε τα 55 εκατιμμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Δήμος Βερύκιος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά, ο «ψευτογιατρός» είχε εμφανιστεί στον γνωστό επιχειρηματία ως πράκτορας της CIA και του είχε αποσπάσει 55 εκατ. ευρώ, υποσχόμενος «να του φέρει επενδυτές από την Κίνα».

Όταν οι Αρχές  ταυτοποίησαν την ταυτότητα του γιατρού «μαϊμού», αντιλήφθηκαν πως ήταν το ίδιο άτομο που πριν από μερικά χρόνια, είχε εξαπατήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά, στον οποίο φέρεται να είχε παρουσιαστεί σαν πρώην πράκτορας της CIA, που πλέον δρούσε ανεξάρτητα και ιδιωτικά και είχε ανοίξει μία εταιρεία δορυφορικού εξοπλισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments