Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Με συμπτώματα της νόσου ο Μπολσονάρου

Βραζιλία κορωνοϊός: Με συμπτώματα της νόσου ο Μπολσονάρου
Βραζιλία κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ίσως να έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, αναφέρουν τα Μέσα της χώρας. Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών.

Στην πιθανότητα ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, να έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό αναφέρονται τα βραζιλιάνικα Μέσα, την ώρα που οι θάνατοι στη συγκεκριμένη χώρα έχουν ξεπεράσει επισήμως τους 65.000 και τα κρούσματα το 1,6 εκατομμύριο. Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου εμφανίζει συμπτώματα Covid-19 ενώ τα αποτελέσματα από το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε αναμένονται σήμερα το μεσημέρι, μεταδίδει το CNN Brazil.

Το κανάλι μάλιστα μετέδωσε ότι ο 65χρονος πρόεδρος είχε 38 πυρετό.

Λόγω των συμπτωμάτων, έχει ματαιωθεί όλο το πρόγραμμά του ενώ λαμβάνει θεραπεία υδροξυχλωροκίνης. Σύμφωνα με το Globo, ο Μπολσονάρου μιλώντας σε υποστηρικτές του έξω από την προεδρική κατοικία, τους είπε ότι μόλις είχε επιστρέψει από το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις ενώ τους διαβεβαίωσε ότι είναι καλά.

Ακόμη 620 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο:

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας έκανε γνωστό ότι κατέγραψε 620 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 20.229 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης το τελευταίο 24ωρο. Με τα δεδομένα αυτά η χώρα της Λατινικής Αμερικής μετρά επισήμως 65.487 νεκρούς επί συνόλου 1.623.284 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Τραγική είναι η κατάσταση και στην Αργεντινή. Εκεί, έως σήμερα, οι νεκροί εξαιτίας του φονικού ιού είναι 1.582, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 80.434. Η πρωτεύουσα της χώρας, το Μπουένος Άιρες, και η μητροπολιτική της περιφέρεια, όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι και συγκεντρώνεται πάνω από το 90% των μολύνσεων, τέθηκε εκ νέου υπό αυστηρό περιορισμό από την 1η ως τη 17η Ιουλίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.

Με βάση τα νεότερα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση, συνολικά 676 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), δηλαδή αριθμός αυξημένος κατά 26% σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν μία εβδομάδα νωρίτερα. Τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί στην πρωτεύουσα από την 20ή Μαρτίου είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν προοδευτικά τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνέχισε να αυξάνεται με ταχύ ρυθμό.

Ο πρόεδρος, Αλμπέρτο Φερνάντες, τονίζει ότι οι ατέλειωτες εβδομάδες του περιορισμού «έσωσαν ζωές» καθώς επέτρεψαν στο σύστημα υγείας να εφοδιαστεί και να προετοιμαστεί. Η πανδημία έχει βαρύ αντίκτυπο στην οικονομία της Αργεντινής, ήδη σε ύφεση από το 2018.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments