Άποψη

 Παιδεραστές εκπαιδευτικοί: Απόλυση τώρα!

 Παιδεραστές εκπαιδευτικοί: Απόλυση τώρα!
Με αφορμή τα δύο περιστατικά των εκπαιδευτικών που διατηρούσαν σχέσεις με ανήλικες μαθήτριές τους, ο Γιάννης Αντύπας στο blog του στο pagenews.gr γράφει τη δική του άποψη και αναφέρει πως οι εκπαιδευτικοί που ακολουθούν πιστά τους κανόνες της εκπαίδευσης πρέπει να αντιδρούν σε τέτοια θέματα.

Ο λόγος για τους δύο εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε σχέσεις με ανήλικες μαθήτριές τους. Μάλιστα, για τον έναν, για τον οποίον υπήρχαν καταγγελίες, αναζητούνταν… διοικητική θέση! Μπράβο στον εκπαιδευτικό κόσμο! Πολλά συγχαρητήρια στο διευθυντή του σχολείου (εφόσον βεβαίως ισχύει η πληροφορία, την οποία χρησιμοποιώ γιατί δεν έχει διαψευστεί! Δεν ξέρω πόσα θαυμαστικά μπορώ να βάλω για τη συμπεριφορά των συναδέλφων του. Αν και θα έπρεπε να είναι ερωτηματικά. Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν να ακούει κανείς πως καθηγητής την πέφτει σε μαθήτριες και να μη σηκώνονται όλοι στο ένα ποδάρι; Εδώ στις ΗΠΑ βγαίνει ένας από ασανσέρ και φωνάζει μια κυρία παρενόχληση και χάνει τη δουλειά του! Υπερβολή θα μου πείτε. Προφανώς. Και απαράδεκτο το να είσαι εκπαιδευτικός και να μην προστατεύεις τα παιδιά που έχεις στην ευθύνη σου.

Σε μερικά πράγματα δε χωράει συναδελφική αλληλεγγύη. Απόλυση τώρα!

Και για τους δύο. Τον έναν τον πιάσανε να βολτάρει με την ανήλικη και τον άλλο σε περιπτύξεις μαζί της στο αυτοκίνητό του! Και οι δύο είχανε λέει… σχέσεις με τα παιδιά! Θεέ μου τι ακούμε; Πάμε τώρα στους συνδικαλιστές και όσους εκπαιδευτικούς θεωρούν ό,τι η υπόθεση δεν τους αφορά. Θα πρέπει κάποτε δάσκαλοι και καθηγητές να ξεφύγουν από το σύνδρομο τους αδικημένου. Είναι από τους πλέον ευνοημένους κατοίκους της χώρας και να τα αφήσουν τα σάπια. Ουσιαστικά έχουν εξελιχθεί σε δύναμη καθυστέρησης, λαμβάνοντας αρνητική θέση σε κάθε μεταρρύθμιση της εκπαίδευση. Δε συζητάω για τις ευθύνες τους στη διακίνηση του μαύρου χρήματος (ιδιαίτερα μαθήματα) και την εκτίναξη της παραπαιδείας (φροντιστήρια).

Αξιολόγηση τώρα! Για όλους! Τελεία και παύλα! Και να πάνε στο σπίτι τους όσοι δεν κάνουν για την εκπαίδευση. Ώστε οι σωστοί εκπαιδευτικοί, που είμαι σίγουρος ότι είναι πολλοί, να πληρώνονται καλύτερα. Να έχουν καλύτερα σχολεία. Περισσότερα μέσα στη διάθεσή τους. Τα οποία τώρα δεν έχουν για να πληρώνονται ανίκανοι και αδιάφοροι δήθεν συνάδελφοί τους. Έχει έρθει η ώρα η εκπαίδευση να γυρίσει σελίδα. Πραγματικά δε μπορώ να αποδεχτώ τη συκοφαντία ενός ολόκληρου κλάδου από τη δράση λίγων επίορκων λειτουργών. Αλλά η ανοχή είναι συνενοχή. Λυπάμαι πολύ, αλλά σε τόσο σοβαρά θέματα δε μπορεί κανείς να βάζει νερό στο κρασί του.

Ειλικρινά ελπίζω να επαναστατήσουν επιτέλους οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που τα ακούν από γονείς και μαθητές. Που δεν απολαμβάνουν τον σεβασμό που τους αξίζει. Δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι για χρόνια ολόκληρα ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα για να μάθουν γράμματα σε παιδιά ορεινών χωριών και απομακρυσμένων νησιών. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πάρουν επιτέλους την κατάσταση στα χέρια τους. Να γίνουν οι ίδιοι εισηγητές και εκτελεστές της αλλαγής που έχουν στα μυαλά τους χρόνια τώρα. Γιατί ξέρουν την εκπαίδευση όσο κανείς άλλος. Και να ξέρουν ό,τι η κοινωνία θα είναι μαζί τους. Και δεν υπάρχει πολιτικό σύστημα που θα σταθεί απέναντί τους. Αρκεί η εξίσωση που θα παρουσιάσουν να μην έχει αγνώστους και να βγαίνει το αποτέλεσμα. Γράμματα ξέρουν, μπορούν να φτιάξουν ένα νομοσχέδιο και να απεργήσουν για αυτό. Έτσι για αλλαγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments