Αθλητισμός

ΑΕΚ – ΟΦΗ: 2-0

ΑΕΚ – ΟΦΗ: 2-0
ΑΕΚ - ΟΦΗ: Όλο και πιο κοντά στην έξοδό της στα προκριματικά του Champions League βρίσκεται η Ένωση αφού αποσπάστηκε 4 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί της κρητικής ομάδας.

Χαρές και πανηγύρια στην ΑΕΚ αφού η Ένωση με τη νίκη της επί του ΟΦΗ με 2-0 για την 7η αγωνιστική των play off της Super League έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τα προκριματικά του Champions League. Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και έμεινε πίσω στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα. Σκόρερ για την Ένωση στο αποψινό παιχνίδι ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα και ο Στράτος Σβάρνας.

Η εξέλιξη του ματς

Η ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα ξεκίνησε με τους: Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος, Κρίστισιτς, Αλμπάνης, Λιβάγια, Ολιβέιρα. Ο φιλοξενούμενος ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου είχε στην αρχική ενδεκάδα του τους: Γουάλι, Μπράουν, Βαφέας, Γιαννούλης, Περδίκης, Μπολάκης, Σακόρ, Βίκτορ, Στάικος, Ναμπί, Μάνος.

Στο 13′ βαθιά μπαλιά του Οικονόμου, ο Λιβάγια κατέβασε, πλάσαρε, σκόραρε, αλλά η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη, καθώς ο Κροάτης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 19′ ήρθε το πρώτο γκολ για την ΑΕΚ με τον Ολιβέιρα! Ο Πορτογάλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, ύστερα από εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Παουλίνιο και κρέμασε υπέροχα τον Γουάλι για το 1-0.

Ο Πορτογάλος αφιέρωσε το γκολ στον νεαρό παίκτη της ΑΕΚ, Σαρδέλη, ο οποίος υπέστη κάταγμα κνήμης και θα απουσιάσει για περίπου τρεις μήνες απ’ τη δράση.

Στο 45′ ήρθε το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια εκτέλεσε το φάουλ, ο Σβάρνας μπήκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο 52′, μακρινό σουτ του Μεγιάδο, μπλόκαρε ο Μπάρκας. Στο 55′ ωραία κάθετη του Μάνταλου στον Ολιβέιρα, αλλά ο Πορτογάλος βιάστηκε να κρεμάσει τον Γουάλι και δεν έκανε καλό σουτ, με τον Ισπανό να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 65′ είχαμε  δοκάρι για τον ΟΦΗ με τον Σακόρ! Μακρινό σουτ του Σακόρ, ο Μπάρκας δεν μπλόκαρε, με την μπάλα να πηγαίνει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, στο 66′ τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Βέρντε έβγαλε τον Αραούχο τετ α τετ με τον Γουάλι, αλλά ο Αργεντινός δεν κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο 69′ νέα ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Φιγκεϊρέδο έστρωσε στον Μπράουν, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε ψηλά άουτ. Στο 74′ καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Βέρντε βρήκε με όμορφη κάθετη στον Παουλίνιο, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Γουάλι απέκρουσε την μπάλα.

Στο 77′ νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Παουλίνιο μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Γουάλι αρνήθηκε και πάλι το γκολ στον Πορτογάλο.

Στο 81′ διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο βρήκε υπέροχα τον Βέρντε, αλλά ο Γουάλι είπε “όχι” στον Ιταλό, ενώ στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Σαμπανάτζοβιτς πέρασε άουτ.

Στο 95′ εκτέλεσε ο Βαζ, ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ, αλλά ο Σιδηρόπουλος σφύριξε το τέλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments