Ελλάδα

Μόσιαλος κορωνοϊός: Αισιόδοξος ο καθηγητής για το εμβόλιο κατά του ιού

Μόσιαλος κορωνοϊός: Αισιόδοξος ο καθηγητής για το εμβόλιο κατά του ιού
Μόσιαλος κορωνοϊός: Την αισιοδοξία του για το εμβόλιο απέναντι στον φονικό ιό εξέφρασε ο γνωστός καθηγητής σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ.

Σε παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τη «μάχη» της παρασκευής εμβολίου για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον καθηγητή της Πολιτικής της Υγείας στο LSE, θετικές εξελίξεις αναμένονται το δεύτερο 15ημερο του Αυγούστου στην υπόθεση του εμβολίου, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος.

Σύμφωνα με τον γνωστό καθηγητή ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη φάση των δοκιμών του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικιωμένους και σε παιδιά. Εξήγησε ότι οι ερευνητές αναμένουν να είναι αποτελεσματικό κατά 70% με 75%, ποσοστό καλύτερο από εκείνο του εμβολίου της γρίπης.

«Το εμβόλιο δεν περιμένουμε να είναι 100% αποτελεσματικό. Αποτελεσματικό 100% είναι της πολιομυελίτιδας με την αναμνηστική του δόση, είναι 93% με 96% το εμβόλιο της ιλαράς, αυτό του κορωνοϊού περιμένουμε ότι θα είναι περίπου 70 με 75%. Αλλά αν είναι έτσι, θα είναι πολύ καλύτερο από το εμβόλιο της γρίπης», εξήγησε ο κ. Μόσιαλος.

Είπε ακόμα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το εμβόλιο να καλύπτει εκείνον που το έχει κάνει έτσι ώστε να αποφεύγει σοβαρές επιπλοκές της νόσου COVID-19, αλλά μπορεί να μην περιορίζει τη διασπορά του ιού. «Δηλαδή μπορεί να έχουμε το εμβόλιο και να προστατευόμαστε εμείς που το έχουμε κάνει, αλλά να συνεχίζουμε να μεταδίδουμε τη νόσο. Να περιμένουμε όμως το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ας ελπίζουμε ότι θα είναι θετικές (οι ανακοινώσεις) για να ξεκινήσει και η παραγωγή του εμβολίου τους επόμενους μήνες, ανέφερε ο καθηγητής.

Τα κρούσματα σήμερα

Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας και άλλα τρία «εισαγόμενα» προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.622, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Τα 892 (24.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1946 (53.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα, 9 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουν σημειωθεί 193 θάνατοι συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Από τα 33 επιπλέον κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα, 21 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο, δύο καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Δράμας, άλλα δύο στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τρία στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments