Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Πάνω από τρία εκατομμύρια τα κρούσματα – Οι πολιτείες που είναι στο «κόκκινο»

ΗΠΑ κορωνοϊός: Πάνω από τρία εκατομμύρια τα κρούσματα – Οι πολιτείες που είναι στο «κόκκινο»
ΗΠΑ κορωνοϊός: 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες αό την πανδημία μόνο την Τρίτη, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια.

Είναι η πιο πληγείσα χώρα του κόσμου όσον αφορά τον κορωνοϊό και κάθε μέρα… απομακρύνεται από τις υπόλοιπες. Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι κάτι παραπάνω από δραματική όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία που μαρτυρούν ότι σε μια ημέρα μόνο, την Τρίτη 7 Ιουλίου, καταγράφηκαν πάνω από 60.000 κρούσματα και στο σύνολο πλέον πάνω από 3 εκατομμύρια.

Οι Αμερικανοί που έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορωνοϊό είναι πάνω από 131.000 από τον περασμένο Μάρτιο. Χθες Τρίτη μόνο καταγράφηκαν πάνω από 900 νέοι θάνατοι. Το θλιβερό ρεκόρ των 3 εκατομμυρίων κρουσμάτων το ξεπέρασαν οι ΗΠΑ καθώς στον μακρύ κατάλογο προστέθηκαν και άλλες Πολιτείες.

Η Καλιφόρνια, η Χαβάη, το Άινταχο, το Μιζούρι, η Μοντάνα, η Οκλαχόμα και το Τέξας έσπασαν τα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, πάνω από 10.000 η κάθε μία, είχαν οι Πολιτείες του Τέξας και της Καλιφόρνια.

Μέσα σε όλη αυτή τη δραματική κατάσταση, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να αποφασίσει να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καταλογίζοντας του κακοδιαχείριση της πανδημίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανού γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μετά από εντολή του προέδρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό για κακοδιαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον γερουσιαστή Μενέντεζ. «Το Κογκρέσο έλαβε ειδοποίηση ότι ο πρόεδρος απέσυρε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας», τόνισε με tweet του ο Ρόμπερτ Μενεντέζ, Δημοκρατικός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Να πούμε, βέβαια, ότι ο Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι θα το κάνει. «Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωνε εν μέσω πανδημίας ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. «Είναι μια μαριονέτα της Κίνας». Λίγες μέρες αργότερα, στις 29 Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε ότι τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments