Αθλητισμός

Γιάνις Στρέλνιεκς: Προπονείται στην Αθήνα ο Λετονός άσος

Γιάνις Στρέλνιεκς: Προπονείται στην Αθήνα ο Λετονός άσος
Γιάνις Στρέλνιεκς: Στην ελληνική πρωτεύουσα προπονείται εν όψει της νέας σεζόν ο άσος από τη Λετονία.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για άλλη μια σεζόν χτίζει ομάδα που «θα χτυπήσει» την Euroleague. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς γνωρίζει ότι ο ανταγωνισμός στην ομάδα θα είναι ακόμη πιο σκληρός και δύσκολος. Ο Λετονός γκαρντ προπονείται σκληρά στην Αθήνα εν όψει της νέας μπασκετικής χρονιάς, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα υπεύθυνου φυσικής κατάστασης της ρωσικής ομάδας, Κώστα Χατζηχρήστου.

«Ο Γιάνις είναι πολύ συγκεντρωμένος και με ισχυρό κίνητρο για τη νέα σεζόν. Μεγάλα πράγματα είναι μπροστά», έγραψε στο Twitter ο ατζέντης του, Άρτους Καλνίτις.

Δείτε την ανάρτηση του ατζέντη του Στρέλνιεκς

Δείτε στιγμιότυπα από τον πρών παίκτη του Ολυμπιακού

Δυο λόγια για τον Γιάνις Στρέλνιεκς

O Γιάνις Στρέλνιεκς είναι Λετονός και διεθνής μπασκετμπολίστας της Εθνικής Λετονίας και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από το καλοκαίρι του 2019. Αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ, έχοντας ύψος 1.91.

Ο Στρέλνιεκς ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2007, στη λετονική ομάδα Βέντσπιλς, στην οποία παρέμεινε για τέσσερα χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2011, ο παίχτης πήρε μεταγραφή στη ρωσική ομάδα Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης, εκεί παρέμεινε για 2 χρόνια με μεγαλύτερη επιτυχία του, την είσοδο στο Final Four του Eurocup Basketball, το 2012.

Τον Αύγουστο του 2013, ο Στρέλνιεκς μεταγράφηκε στην ομάδα της Ευρωλίγκα Μπουντιβέλνικ Κιέβου, στην οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Η πρώτη του χρονιά εκεί στέφθηκε με επιτυχία κατακτώντας και το πρωτάθλημα Ουκρανίας, ενώ έπαιξε και για πρώτη του φορά στον θεσμό της Ευρωλίγκα. Ωστόσο, οι πολιτικές αναταραχές της Ουκρανίας εκείνη την περίοδο τον ανάγκασαν να λύσει το συβμόλαιό του.

Στη συνέχεια, μεταγράφηκε στην Μπάμπεργκ όπου κατάφερε να πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα Γερμανίας, καθώς κι ένα Κύπελλο. Στις 20 Ιουνίου του 2017, ο Λετονός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» μέχρι το 2019, χωρίς να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Μεγάλη μεταγραφή για την ΤΣΣΚΑ

Εν τω μεταξύ, σήμερα η ομάδα της Μόσχας ανακοίνωσε μια πολύ σπουδαία μεταγραφή, από τις μεγαλύτερες του καλοκαιριού. Η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τορνίκε Σενγκέλια για τα επόμενα τρία χρόνια, προς επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Σενγκέλια αποχώρησε έπειτα από έξι χρόνια από την αγαπημένη του Μπασκόνια, φεύγοντας μάλιστα ως πρωταθλητής, αφού την οδήγησε στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος.

Με την απόκτηση του Γεωργιανού σταρ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνεχίζει να ενισχύεται και να μοιάζει – στα χαρτιά – πανίσχυρη. Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική ομάδα έχει ακόμα ανακοινώσει την απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοβ, την ανανέωση των συμβολαίων του Μάικ Τζέιμς και του Νταρούν Χίλιαρντ, καθώς και την αποχώρηση του Κάιλ Χάινς, του Αντρέι Βοροντσέβιτς, του Κώστα Κουφού και του Ρον Μπέικερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments