Διεθνή

Βέλγιο κορωνοϊός: Στην πορτοκαλί λίστα η Ελλάδα – Τι σημαίνει αυτό για τους ταξιδιώτες

Βέλγιο κορωνοϊός: Στην πορτοκαλί λίστα η Ελλάδα – Τι σημαίνει αυτό για τους ταξιδιώτες
Βέλγιο κορωνοϊός: Σε 24 με 36 ώρες θα δοθούν οι ανανεωμένες λίστες με τις χώρες στις οποίες επιτρέπεται ή όχι να ταξιδεύουν οι Βέλγοι.

Στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους, βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir» που δημοσίευσε λίστα με «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες.

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή, διακοπές, του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς», ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουλίου ο Υβ Βαν Λατέμ μιλώντσς στο rtbf. Όπως σημείωσε ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μην συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα η οποία θα ανανεωθεί.

Ποιες χώρες είναι στην «πορτοκαλί» λίστα;

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην «πορτοκαλί» λίστα, υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών Αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών. Πάντως, η χώρα μας δεν είναι η μόνη που βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα. Μαζί της είναι ακόμα έξι χώρες (Kύπρος, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία).

Τι σημαίνει για τους ταξιδιώτες ότι η Ελλάδα είναι στην «πορτοκαλί» λίστα;

Αυτό πρακτικά, σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο προτείνεται να ελέγχονται με τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα. Να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει άρει τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από το Βέλγιο από την 1η Ιουλίου, την ώρα που το Βέλγιο απαγορεύει στους πολίτες του να ταξιδεύουν στις χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα.

Ποιες χώρες είναι στην «πράσινη» λίστα;

Αναφορικά με τις χώρες στις οποίες επιτρέπεται το ταξίδι, στην «πράσινη» λίστα, ανήκουν- ως ασφαλείς χώρες- οι εξής χώρες: η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία.

Θυμίζουμε πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 545.414 θανάτους παγκοσμίως από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Περισσότερα από 11.906.470 κρούσματα της Covid-19 έχουν διαγνωστεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, αν και τουλάχιστον 6.295.700 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments