Οικονομία

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Λήγει αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου η προθεσμία

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Λήγει αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου η προθεσμία
Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ.

Αύριο, Παρασκευή 10 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν να κάνουν τη σχετική αίτηση στον «Κοινωνικός Τουρισμό» του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται τη νέα παράταση του προγράμματος για τις αιτήσεις συμμετοχής ξενοδοχείων, καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιρειών, κατόπιν απόφασης του αρμόδιου υπουργού. Είναι άξιο αναφοράς πως οι αιτήσεις των δικαιούχων για το πρόγραμμα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού είναι πλέον παραπάνω από 457.000.

Παράταση – ανάσα για όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή

Αυτή η μεγάλη απήχηση είχε ως αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης να ανακοινώσεις ότι ενισχύει τον προϋπολογισμό του προγράμματος κατά 7 εκατομμύρια ευρώ αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των διαθέσιμων επιταγών κατά 70.000. Συνολικά λοιπόν, θα χορηγηθούν 370.000 επιταγές, δηλαδή 2,5 φορές περισσότερες σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα, ενώ ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 37 εκατομμύρια ευρώ.

Να αναφέρουμε πως οι διακοπές μέσω του προγράμματος του «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31η Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Αν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου, η διάρκεια των διανυκτερεύσεων είναι από μία έως δέκα ημέρες. Αν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας, η διάρκεια των διανυκτερεύσεων είναι από μία έως έξι διανυκτερεύσεις.

Πώς επιλέγονται οι δικαιούχοι;

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία και προστίθεται ο Νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής. Εξάλλου, ο «Κοινωνικός Τουρισμός» είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού. Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στον Διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments