Πολιτική

Κουτσούμπας Ζάκυνθος: Ο τουρισμός πηγαίνει με την όπισθεν [pics+vid]

Κουτσούμπας Ζάκυνθος: Ο τουρισμός πηγαίνει με την όπισθεν [pics+vid]
Κουτσούμπας Ζάκυνθος: «Χρειάζεται να πούμε πολλά για το τι πρέπει να κάνουμε, και πώς θα το πετύχουμε για να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι την κρίση».

Η Ζάκυνθος ήταν ο επόμενος σταθμός της διήμερης επίσκεψης του, μέρος στο οποίο βρέθηκε χτες, Τετάρτη 8 Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από εκεί, έστειλε το δικό του μήνυμα για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην πολιτική ζωή της Ελλάδας όσο και στην οικονομική. «Η… ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, πηγαίνει με την όπισθεν και οδηγεί και την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία σε βαθύτερη κρίση», διαπίστωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας ενώπιον 500 περίπου ατόμων, σε εκδήλωση του κόμματος στην πλατεία Σολωμού, στη Ζάκυνθο.

«Χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού έμειναν άνεργοι»

Αιτία για την παραπάνω διαπίστωση, κατά τον κ. Κουτσούμπα, είναι η «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού, η οποία «υπονόμευσε τις υπαρκτές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, γιατί δεν αποτελούσαν συγκριτικό πλεονέκτημα για τα κέρδη των επενδυτών», για να τονίσει πως «την κρίση ήδη τη ζουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού, που αυτό το καλοκαίρι έμειναν άνεργοι, ή θα δουλεύουν για λίγες ώρες, λίγες μέρες. Οι μικροί επαγγελματίες στον κλάδο που απειλούνται με καταστροφή, οι φτωχοί αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Χρειάζεται όμως να πούμε πολλά για το τι πρέπει να κάνουμε, και πώς θα το πετύχουμε για να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι την κρίση, που ήδη έχουν πληρώσει πολλά».

Έπειτα, ο κος Κουτσούμπας τόνισε το εξής: «Το ίδιο το κεφάλαιο υπολόγιζε τις λαϊκές αντιδράσεις. Ήθελε, ή να τις προλάβει με κάποια μέτρα – παρηγοριά στον άρρωστο, ή να τις ενσωματώσει και να τις οδηγήσει στην υιοθέτηση ανώδυνων αιτημάτων. Από δίπλα αξιοποιούσε και την καταστολή, την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, τη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων, της ταξικής πάλης». Στο σημείο αυτό, ο ΓΓ του ΚΚΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, υποστήριξε πως η κυβέρνηση κάνει το ίδιο και τώρα «με το άθλιο, κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που τόλμησε να βγάλει από τα συρτάρια της».

Έκανε λόγο για «φτηνή προπαγάνδα και επικίνδυνους στόχους»

Έτσι, η κυβέρνηση «δεν αντιγράφει μόνο χουντικά διατάγματα, βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος παντού, σε όλη την Ελλάδα. Κάνει όμως κι ένα επικίνδυνο βήμα μπροστά: Ποινικοποιεί την αμφισβήτηση, τη δράση ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης. Ενοχοποιεί το ριζοσπαστισμό, δηλαδή τη δράση όποιου αντιστέκεται, παλεύει, αμφισβητεί, συγκρούεται με τη σημερινή δικτατορία του κεφαλαίου. Κι αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί από τα όσα γελοία λέγονται και γράφονται από τα παπαγαλάκια της, ότι δήθεν οι διαδηλώσεις παραλύουν την αγορά, ρίχνουν τον τζίρο, ευθύνονται για τα λουκέτα».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναρωτήθηκε αν στη Ζάκυνθο, όπως και σε όλα τα νησιά, «η αναδουλειά έχει σχέση με τις διαδηλώσεις ή με το γεγονός ότι οι εργατικές λαϊκές οικογένειες δεν έχουν για να ξοδέψουν». «Για τα λουκέτα, φταίνε οι συγκεντρώσεις ή τα μειωμένα εισοδήματα, τα υπέρογκα χρέη, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί; Τόσο φτηνή προπαγάνδα αλλά και τόσο επικίνδυνοι στόχοι. Το λέμε ξανά κι από αυτό εδώ το βήμα: Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί. Θα τον ακυρώσει στην πράξη, το εργατικό λαϊκό κίνημα, όπως έκανε και στο παρελθόν με πολλούς άλλους παρόμοιους νόμους», προειδοποίησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments