Αθλητισμός

Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ στο CAS – Αλλάζει τελείως η βαθμολογία των play off

Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ στο CAS – Αλλάζει τελείως η βαθμολογία των play off
Το CAS αποφάσισε να επιστρέψει τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ, αλλά την ίδια ώρα στέλνει ξανά την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Μια πρώτη δικαίωση για τον ΠΑΟΚ. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν κάνει προσφυγή στο CAS προκειμένου να πάρουν πίσω του 7 βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Το ανώτατο δικαστήριο χρειάστηκε μόλις πέντε μέρες για να βγάλει την απόφαση του και αυτή είναι θετική για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σε πρώτη φάση οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα θα πάρουν πίσω τους βαθμούς που είχαν κερδίσει μέσα στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι κάτι οριστικό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί μεν να παίρνει πίσω τους επτά βαθμούς, αλλά την ίδια στιγμή το CAS αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Σίγουρα αυτή η εξέλιξη είναι θετική για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ που πλέον θα μπει με άλλη ψυχολογία στη μάχη με την ΑΕΚ για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας καθώς από το -4 θα βρεθούν στο +3.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα

Αξίζει να γίνει αναφορά και στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα και τι σημαίνει ότι η υπόθεση επιστρέφει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ουσιαστικά το CAS καλεί την επιτροπή να βγάλει μια απόφαση που δεν θα δεσμεύεται από την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν μπορεί να την ασπαστεί.

Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην εισήγηση της ανέφερε ότι υπάρχει πολυιδιοκτησία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Σε αυτή την περίπτωση η τιμωρία ήταν υποβιβασμός και για τις δυο ομάδες. Ωστόσο λίγες μέρες αργότερα η κυβέρνηση πέρασε μια τροπολογία που άλλαζε την ποινή από υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών. Μένει να δούμε ποια θα είναι η οριστική απόφαση για αυτή την υπόθεση που επηρεάζει άμεσα τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία μετά την επιστροφή επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ είναι η εξής:

  1. Ολυμπιακός 85
  2. ΠΑΟΚ 68
  3. ΑΕΚ 65
  4. Παναθηναϊκός 52
  5.  Άρης 38
  6. ΟΦΗ 36

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments