Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Μέχρι τις 29 Ιουλίου η παράταση

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Μέχρι τις 29 Ιουλίου η παράταση
Φορολογικές δηλώσεις 2020: Μέχρι τέλος Ιουλίου μπορούν πολίτες και οι επιχειρήσεις να διευθετήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Έως και τις 29 Ιουλίου 2020 έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση κρίθηκε από τους ιθύνοντες επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη δήλωσή τους.

Δόθηκε παράταση γιατί ούτε ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν έχει εκπληρώσει μέχρι στιγμής το ετήσιο καθήκον του.

Η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν για τέλος του Ιουνίου. Ωστόσο, ούτε ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν είχε εκπληρώσει μέχρι τότε το ετήσιο καθήκον του προς την Εφορία. Για αυτό άλλωστε, οι λογιστές διαμαρτύρονται για τον τεράστιο όγκο δουλειάς με τις ατελείωτες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου μήνα είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά 2.451.765 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6.500.000 δηλώσεων που αναμένεται να δεχθεί φέτος το Taxis.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχαν υποβληθεί περίπου 3.000.000 δηλώσεις. Οι φορολογούμενοι περίμεναν την παράταση, λοιπόν, η οποία από την αρχή θεωρούνταν δεδομένη τουλάχιστον έως τις 25 Ιουλίου. Και όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, θα είναι μέχρι τέλος Ιουλίου. Πάντως, αξίζει να τονισθεί πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Για αυτό υπενθυμίζεται ότι παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα. Τέλος, η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα και η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments