Άποψη

Η κυβέρνηση συζητά με τους Τούρκους αλλά όχι με την αντιπολίτευση

Η κυβέρνηση συζητά με τους Τούρκους αλλά όχι με την αντιπολίτευση
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι απέρριψε αίτημα συνάντησης με εκπροσώπους του. O Σπύρος Γκουτζάνης από το blog του στο pagenews.gr σχολιάζει την εξέλιξη αυτή, ενώ αναφέρεται και στην πλευρά της κυβέρνησης.

“Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε το αίτημα για συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που έδρασε η ΕΛ.ΑΣ. στο Σύνταγμα, επιτιθέμενη στους διαδηλωτές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικαλιστικών φορέων και του ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε το δελτίο Τύπου της Κουμουνδούρου.

Στην αρχή νόμισα ότι είναι μία από τις συνήθεις υπερβολές της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί τι λόγο έχει ένας υπουργός -όταν μάλιστα διατείνεται ότι είναι και δημοκράτης-, να δεχθεί μία αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακούσει τις αιτιάσεις τους και να τους πει ότι “ο.κ. θα το δούμε, θα το ερευνήσουμε, αν υπήρξαν υπερβολές θα επιληφθούμε”.

Τα γνωστά δηλαδή που λέγονται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις και κρατούν την θερμοκρασία στις σχέσεις των πολιτικών δυνάμεων.

Άλλωστε όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός συζητούν ευχαρίστως με τους Τούρκους ομόλογούς τους που αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία, γιατί να μη συζητήσουν με τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Αλλά ο υπουργός Αστυνομίας, δεν συζητά και δεν συνδιαλέγεται. Η Αστυνομία σύμφωνα με την κυβέρνηση της Δεξιάς είναι υπεράνω κριτικής και ελέγχου. Γι αυτό άλλωστε απέρριψε ακόμη και την τοποθέτηση του μετριοπαθούς πρώην προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε κάλυψη ακόμη και στα στημένα -όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση- επεισόδια από την ίδια της Αστυνομία.

Αυτό που κάνει δηλαδή πάντα. Για να αποδειχθεί ότι οι θύλακες που έλεγε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, δεν έχουν απλώς αυτονομηθεί, επιβάλλουν πολιτική πια.  Ίσως ο κ. Βούτσης είναι καιρός να καταλάβει ότι αυτή η ΝΔ δεν έχει καμία διάθεση να συζητά μαζί του. Θα του είναι δύσκολο βέβαια γιατί θα πρέπει να αλλάξει την εσωκομματική του συμπεριφορά. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως και του πατρός η Αστυνομία είναι το κράτος. Και με το νομοσχέδιο που πέρασε της έδωσε και νομικά τις αρμοδιότητες να χτυπούν, να καταστέλλουν και λογαριασμό να μην δίνουν.

Βεβαίως η καταστολή δεν πηγαίνει πολύ μακριά. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι όλοι εκείνοι που συντάσσονται με το αστυνομικό κράτος της νέας Δεξιάς δεν θα μπορούν να διαχωρίσουν την θέση τους. Είναι και θα είναι συνυπεύθυνοι για την παραβίαση του δημοκρατικοί πλαισίου. Εάν κάποιοι έχουν κάθε λόγο για να χαίρονται είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments