Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-1 σετ και επέστρεψε στην κορυφή του Ελληνικού Βόλεϊ.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Οι «πράσινοι» νίκησαν τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών, αυτή τη φορά με 3-1 στο κλειστό του Αγίου Θωμά και με 2-0 νίκες επέστρεψαν στους τίτλους πρωταθλήματος 14 χρόνια μετά το τελευταίο επίτευγμά τους στη διοργάνωση (2006).

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πρώτο σετ με σοβαρή και συγκεντρωμένη εμφάνιση, οδήγησαν το σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου αλλά τότε εμφάνισαν ανεξήγητη νευρικότητα με αποτέλεσμα να το χάσουν κι έκτοτε η ομάδα του Μουνιόθ Μπενίτεθ απλώς «εξαφανίστηκε» από το κλειστό στο Μαρούσι. Ταυτόχρονα, ήταν το πρώτο πρωτάθλημα στην προπονητική καριέρα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στην ανώτατη κατηγορία.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην αναμέτρηση πιο φουριόζος, με μεγαλύτερη δίψα για να αποδείξει πράγματα, έχοντας «ζεστό» τον Γκέργκι. Βρέθηκε από την αρχή σε θέση οδηγού και έκανε επιμέρους 8-3, ενώ στη συνέχεια είχε προβάδισμα 4+ πόντων, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και μείωσε σε 10-12 με Τσάτσιτς και Ράπτη. Και ο Μαυροβούνιος υπέγραψε το 12-12, αλλά και ο Γιάκομπσεν το 12-14 με τα λάθη του.

Το παιχνίδι ήταν πιο κλειστό στο υπόλοιπο του πρώτου σετ, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται στο μεγαλύτερο μέρος. Ο Βουλκίδης έκανε κρίσιμο μπλοκ στον Πελεκούδα για το 19-21, ενώ το λάθος σερβίς του Ράπτη διαμόρφωσε το 22-25.

Ακόμα πιο ισορροπημένο ήταν το ματς στο δεύτερο σετ, με τον Πελεκούδα να… σπάει το ρόδι και στη συνέχεια να γίνεται «μάχη». Με τον Ολυμπιακό να είναι σταθερά μπροστά, αλλά να μην καταφέρνει να… ξεμυτίσει, έχοντας μάξιμουμ μαξιλαράκι τριών πόντων, στο 6-9, για 11-14. Η ομάδα του Μουνιόθ είχε τον έλεγχο και στη συνέχεια. Συνεπώς και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στην τελική ευθεία, έβγαλε χαρακτήρα σε εκείνο το σημείο και άλλαξε το σενάριο του αγώνα, τη μοίρα του στο δεύτερο σετ και σε ολόκληρο τον αγώνα.

Σε αυτά τα δύο σετ μόνο χωράει κριτική και ανάλυση. Διότι ο Παναθηναϊκός έκανε… μεγάλο περίπατο στα δύο που ακολούθησαν, κυριάρχησε στο φιλέ, ο Ολυμπιακός είχε απροστάτευτο το μπλοκ του και παράλληλα έδειξε να μην το πιστεύει.

Τα σετ: 3-1 (22-25, 25-22, 25-13, 25-14)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments