Ελλάδα

Ελληνικό αδέσποτα: Ανησυχία για τους έως τώρα «κατοίκους» του πρώην αεροδρομίου

Ελληνικό αδέσποτα: Ανησυχία για τους έως τώρα «κατοίκους» του πρώην αεροδρομίου
Ελληνικό αδέσποτα: Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης μαζί με φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν να διασώσουν τα εκατοντάδες ζώα που έχουν βρει καταφύγιο στο πρώην εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο.

Στον εγκαταλελειμμένο για τόσα χρόνια χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, έχουν βρει καταφύγιο αδέσποτα αλλά και άγρια ζώα, η τύχη των οποίων αυτήν τη στιγμή δεν είναι διασφαλισμένη. Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης μαζί με φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στους τετράποδους «κατοίκους» του Ελληνικού, τώρα που οι μπουλντόζες έχουν μπει στο πρώην αεροδρόμιο.

Αλεπούδες, χελώνες και σκαντζόχοιροι

Ήδη από τα τέλη Μαϊου, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, για τη διάσωση των αδέσποτων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της lifo.gr. Παράλληλα, από τις αρχές Ιουνίου η οργάνωση ANIMA παρέλαβε τα πρώτα άγρια ζώα που βρίσκονταν στον χώρο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού– Κοσμά, προκειμένου να τα επανεντάξει σε κατάλληλους βιότοπους της Αττικής. Στο Ελληνικό ζούνε αρκετά μη οικόσιτα ζωάκια, όπως αλεπούδες, χελώνες, σκαντζόχοιροι και πουλιά.

Η προσπάθεια περισυλλογής αδεσπότων

Οι δράσεις περισυλλογής αδεσπότων συνεχίζονται από τη στιγμή που μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, αν και με πολύ αργούς ρυθμούς. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, μέχρι στιγμής από διάφορα σημεία του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού (Αναχωρήσεις δυτικού, ΥΠΑ, ΛΕΚ, αναχωρήσεις Ανατολικού) έχουν περισυλλεγεί 38 γάτες οι οποίες έχουν δεχτεί την ανάλογη φροντίδα σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει η Ελληνική νομοθεσία.

Ήδη αρκετές αδέσποτες γάτες έχουν ήδη υιοθετηθεί ενώ οι υπόλοιπες προωθούνται σε δομές φιλοξενίας. Οι δράσεις περισυλλογής αδέσποτων γατών θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και τις επόμενες ημέρες.

Ανησυχία για τα άγρια ζώα

«Δεν ξέρουμε πόσα ζώα υπάρχουν, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόσβαση. Τόσο καιρό ήταν ένας χώρος ανοιχτός, υπάρχουν εκεί σκαντζόχοιροι, χελώνες, αλεπούδες, σαύρες, φίδια και πάρα πολλά πουλιά, νυχτόβια και ημερόβια», δηλώνει στη LiFΟ η πρόεδρος της ΑΝΙΜΑ, Μαρία Γανωτή.

«Στην αρχή έγινε μία κίνηση της εταιρείας προς εμάς και πήραμε κάποια πρώτα ζώα, αλλά από τότε δεν μας έχουν προσεγγίσει ξανά», προσθέτει, σημειώνοντας ότι ο Σύλλογος έχει στείλει στην εταιρεία σχετικό email, περιμένοντας απάντηση. Η ΑΝΙΜΑ είχε προτείνει στην Ελληνικό ΑΕ να γίνει μία σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου ο Σύλλογος να παραλαμβάνει τα ζώα που θα εντοπίζονται στο εργοτάξιο. Ανάλογη σύμβαση έχει συνάψει η ΑΝΙΜΑ και με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

«Θεωρώ απίθανο να μην έχουν βρει άλλα ζώα», λέει η κ. Γανωτή, που δεν κρύβει την ανησυχία της για την κατάσταση στο Ελληνικό. «Έχω μια ανησυχία γιατί αυτή την περίοδο θα υπάρχουν πολλά μωρά σε φωλιές. Μας διαβεβαίωσαν από την εταιρεία ότι θα ξεκινήσουν από τα κτίρια και μετά θα πάνε σε σημεία με τα δέντρα, όπου θα υπάρχουν ζώα», σημειώνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments