Ελλάδα

Χαλκιδική κατασκήνωση κορωνοϊός: Η ανακοίνωση των υπεύθυνων για το κρούσμα που εντοπίστηκε στον χώρο τους

Χαλκιδική κατασκήνωση κορωνοϊός: Η ανακοίνωση των υπεύθυνων για το κρούσμα που εντοπίστηκε στον χώρο τους
Χαλκιδική κατασκήνωση κορωνοϊός: Μετά τη γνωστοποίηση ότι μία 15χρονη που παραθέριζε στη συγκεκριμένη δομή, βρέθηκε θετική στον ιό, οι υπεύθυνοι έβγαλαν ανακοίνωση που ενημερώνουν σχετικά με τα γεγονότα και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Οι υπέυθυνοι της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική όπου εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε ανήλικη που παραθέριζε εκεί, προχώρησαν σε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνουν για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη στιγμή που έμαθαν ότι η ανήλικη είχε νοσήσει. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς έρχεται να επιβεβαιώσει την προειδοποίηση των ειδικών όλες τις προηγούμενες μέρες, ότι ο κορωνοϊός κάθε άλλο παρά ανήκει στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.

Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι”.

Τι συνέβη όταν έγινε γνωστό πως η 15χρονη ήταν θετική στον ιό

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος του ιού σε ανήλικη σε παιδική κατασκήνωση στην περιοχή της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το thestival.gr, η ανήλικη πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα. Από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα και έτσι τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες. Ο πυρετός δεν έπεσε και κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τους ζητήθηκε αρνητικό τεστ προκειμένου η μαθήτρια να επιστρέψει στην κατασκήκωση.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική. Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χθες το βράδυ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, ενώ σήμερα κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments